Υγεία & Διατροφή

Μένιος Τσιγάνης: Ο Έλληνας συνεργάτης της NASA στην «Κρήτη Σήμερα» – ΗράκλειοΜε αφορμή την άσκηση της NASA όπου εσκεμμένα εκτόπισε έναν αστεροειδή με διαστημόπλοιο, προκειμένου να μεταβληθεί η πορεία του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας, ο καθηγητής δυναμικής αστρονομίας Μένιος Τσιγάνη, μίλησε στην εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV, «Κρήτη Σήμερα»

Στην «Κρήτη Σήμερα» μίλησε ο Έλληνας συνεργάτης της NASA και καθηγητής δυναμικής αστρονομίας στο τμήμα φυσικής του ΑΠΘ, Μένιος Τσιγάνης, με αφορμή την άσκηση της NASA όπου εσκεμμένα εκτόπισε έναν αστεροειδή με διαστημόπλοιο, προκειμένου να μεταβληθεί η πορεία του με τη δύναμη της κινητικής ενέργειας.

«Το σκάφος DART που είχε εκτοξευθεί τον Νοέμβριο του 2021, έπεσε στο στόχο του, τον αστεροειδή δίμορφό. Ο αστεροειδής είναι ακίνδυνος για εμάς, έτυχε να περνάει κοντά μας και αποτελούσε ένα ιδανικό στόχο για το πρώτο πείραμα εκτροπής, ώστε να δούμε αν έχουμε την τεχνολογική δυνατότητα να το κάνουμε» εξήγησε ο καθηγητής, ο οποίος συνεργάζεται από το 2014 με την ομάδα της NASA.

«Το πείραμα πήγε όπως ακριβώς έπρεπε. Η ιδέα και μόνο του πειράματος, κυκλοφορεί πάνω από 15 χρόνια στην επιστημονική κοινότητα, ως η μόνη εφικτή μέθοδος εκτροπής» τόνισε ο κ. Τσιγάνης. 

Κλείνοντας, ο Έλληνας συνεργάτης της NASA επισήμανε ότι «πήρε χρόνο για να πειστεί η NASA και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος. Είμαι σε συνεργασία με την NASA από το 2014. Αργότερα, το 2016 εγκρίθηκε η αποστολή DART και το 2019 εγκρίθηκε η δίδυμη αποστολή της, “ΗΡΑ”».


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger