ΕνημέρωσηΠολιτική

Πέρασε τελικά με 175 «ναι» το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο – Ο Καρασμάνης διευκρίνισε ότι ψήφισε «όχι»

Μπορεί αρχικά να είχε ανακοινωθεί ότι το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο να πέρασε με 176 «ναι» ψήφους βουλευτών, αλλά τελικά οι ψήφοι είναι λιγότερες.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις» συγκέντρωσε «176» ναι και 76 «όχι», καθώς δεν είχε προσμετρηθεί σωστά η ψήφος του βουλευτή της ΝΔ Γιώργου Καρασμάνη, η οποία είχε κατατεθεί εγγράφως και όχι με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος.

Τελικά ο Γιώργος Καρασμάνης ψήφισε «όχι» με το νομοσχέδιο να γίνεται δεκτό, επί της αρχής, με 175 «ναι», 77 «όχι» και 2 «παρών». 

Η ανακοίνωση της Βουλής

Να σημειωθεί ότι η Βουλή εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση διορθώνοντας το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την «ισότητα στον πολιτικό γάμο».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «κατά την χθεσινοβραδινή διαδικασία καταμέτρησης των ψήφων επί της ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο, από προφανή αβλεψία, η ψήφος του βουλευτή Πέλλης της ΝΔ, κ. Γεώργιου Καρασμάνη, που εδόθη στους υπαλλήλους καταμέτρησης με ψηφοδέλτιο λόγω εμπλοκής της ηλεκτρονικής του κάρτας, ενώ ήταν ΟΧΙ και επί της αρχής και στα άρθρα, πέρασε εσφαλμένα, από λάθος αρμοδίου υπαλλήλου, ως ΝΑΙ. Κατόπιν αυτού, το λάθος επισημάνθηκε και διορθώθηκε, με αποτέλεσμα τελικά τα ΝΑΙ να είναι 175, αντί για 176».

To άρθρο Πέρασε τελικά με 175 «ναι» το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο – Ο Καρασμάνης διευκρίνισε ότι ψήφισε «όχι» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button