Auto Moto

Γιατί η Nissan και η Honda σκοπεύουν να συνεργαστούν;

Καθώς ο παγκόσμιος ανταγωνισμός στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνεται όλο και πιο σκληρός -με πρωταγωνιστές την Tesla και τους κινέζους κατασκευαστές κατά κύριο λόγο και στη συνέχεια μεγάλους ομίλους όπως είναι αυτοί της VW και της Stellantis- η Honda και η Nissan στοχεύουν να παραμείνουν ανταγωνιστικές.

Έτσι οι δύο ιαπωνικές εταιρείες, μετά τις πρόσφατες φήμες, επιβεβαίωσαν και επίσημα τις συζητήσεις και τις προθέσεις τους για μια πιθανή συνεργασία τους για τα μελλοντικά ηλεκτρικά τους οχήματά.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης για τη διεξαγωγή μελέτης σκοπιμότητας που θα διερευνήσει τη δυνατότητα κοινής ανάπτυξης ηλεκτρικών οχημάτων.

Η συνεργασία στοχεύει να επικεντρωθεί και σε πλατφόρμες λογισμικού για την αυτοκινητοβιομηχανία, βασικά ηλεκτρικά εξαρτήματα, καθώς και σε τομείς όπως οι τεχνολογίες ασφάλειας και αυτόνομης οδήγησης. Ταυτόχρονα εξετάζεται και η απόκτηση κοινών ηλεκτροκινητήρων και μπαταριών.

Μια τέτοια σύμπραξη αφενός επιταχύνει τη διαδικασίας εξέλιξης και αφετέρου μειώνει σημαντικά το κόστος έρευνας και ανάπτυξης.

Με την προηγούμενη συνεργασία της Honda με τη General Motors να έχει τερματιστεί, η αναζήτηση ενός νέου εταίρου ευθυγραμμίζεται με τους στρατηγικούς στόχους της εταιρείας. Από την άλλη η υφιστάμενη συνεργασία της Nissan με τη Renault αποτελεί ένα καλό παράδειγμα για συνεργασίες αυτού του τύπου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button