ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Το κορυφαίο ταλέντο του Βελγικού ποδοσφαίρου είναι Έλληνας – Galaksias Portal News

Το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό ταλέντο αυτή τη στιγμή στο Βέλγιο είναι Έλληνας. Πρόκειται για τον 16χρονο Κωνσταντίνο Καρέτσα, ο οποίος αγωνίζεται στην ομάδα νέων της Γκενκ και παράλληλα έχει χριστεί διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου (Κ15, Κ16 και Κ17).

Ο 16χρονος άσος γεννήθηκε στις 19 Νοεμβρίου του 2007 στο Γκενκ από γονείς Έλληνες  μετανάστες με καταγωγή από τη Βόρειο Ελλάδα και άρχισε από μικρός να ασχολείται με το ποδόσφαιρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αγωνιστική του άνοδος είναι εντυπωσιακή, καθώς η μετοχή του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο transfermarkt, αγγίζει ήδη το 1.5 εκατ. ευρώ, με τους Βέλγους να τον χαρακτηρίζουν ως το next big thing της χώρας.

Οι γονείς του τον έγραψαν στα τμήματα υποδομής της Γκενκ ενώ το 2020 μετακόμισε στα αντίστοιχα της Άντερλεχτ, όπου παρέμεινε μέχρι τον Ιανουάριο του 2023, όταν και επέστρεψε εκ νέου στην ομάδα που τον ανέδειξε, την Γκενκ.

Τον Ιούλιο του 2023 ο Κωνσταντίνος Καρέτσας εντάχθηκε στην ομάδα Νέων της Γκενκ, παρότι κανονικά θα έπρεπε να αγωνίζεται στην Κ17 του συλλόγου. Φέτος, μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί σε 14 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα Νέων, σημειώνοντας 5 γκολ και μοιράζοντας 3 ασίστ. Αγωνίζεται κυρίως πίσω από τον επιθετικό ως δεκάρι, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορεί να αγωνιστεί και ως σέντερ φορ.

Η αγωνιστική του ανέλιξη και οι εξαιρετικές παρουσίες του με τα χρώματα των μικρών εθνικών ομάδων του Βελγίου, έχουν κάνει τους σκάουτερ αρκετών κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως της Μάντσεστερ Σίτι και του Άγιαξ, να σημειώσουν το όνομά του στα «μπλοκάκια» τους.

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας που έχει ήδη υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο με την Γκενκ διάρκειας μέχρι το καλοκαίρι του 2026, έχει στο ενεργητικό του αρκετές συμμετοχές στις μικρές ομάδες του Βελγίου, ήτοι μια παρουσία στην Κ15, 13 συμμετοχές και 3 τέρματα στην Κ16, ενώ πλέον αγωνίζεται στην Κ17 όπου μετράει 2 συμμετοχές.

Ο Κωνσταντίνος Καρέτσας με τη φανέλα της εθνικής Βελγίου

Φυσικά η Γκενκ, βλέποντας τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα του, αλά και το ενδιαφέρον  που υπάρχει από ξένους συλλόγους θα προσπαθήσει να επεκτείνει σε χρονική διάρκεια το υπάρχον συμβόλαιο του Κωνσταντίνου Καρέτσα, με πολύ καλύτερους οικονομικούς όρους και φυσικά με πολύ υψηλότερη ρήτρα αποδέσμευσης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button