Κόσμος

«Η κυβέρνηση εμφανίζεται στριμωγμένη, γιατί εσείς την έχετε στριμώξει» – Galaksias.com

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συνεχίζοντας τη Πέμπτη την περιοδεία του στα μπλόκα των αγροτών, έφτασε στον Πλατύκαμπο της Λάρισας όπου τον υποδέχτηκε πλήθος αγροτών.

Ο Δ. Κουτσούμπας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους αγρότες, είπε ότι οι αγώνες τους «είναι δίκαιοι τόνισε ότι το ΚΚΕ είναι μαζί τους από την πρώτη στιγμή και θα είναι μέχρι το τέλος, «γιατί ο αγώνας έχει συνέχεια, δεν τελειώνει, παρότι η κυβέρνηση σήμερα εμφανίζεται στριμωγμένη, γιατί εσείς την έχετε στριμώξει με το δίκιο σας, με τα μπλόκα σας, με την ενότητά σας σε όλη την Ελλάδα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Θυμόμαστε όλοι», είπε στη συνέχεια, «πώς (η κυβέρνηση) ξεκίνησε από τις πρώτες μέρες με συκοφαντίες, με ψέματα, ακόμα και με καταστολή και τώρα συνεχίζει να λέει για κάποια μέτρα-κοροϊδία. Είναι κοροϊδία πραγματικά, γιατί δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες, δεν καλύπτουν το σύνολο των αιτημάτων σας, γι’ αυτό χρειάζεται τώρα να συνεχιστεί ο αγώνας».

«Δεν ακούμε αυτά που λένε, για παράδειγμα για τα 82 εκατ. από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για 300 χιλιάδες αγρότες, τα οποία δεν είναι ούτε ‘για ζήτω’, τη στιγμή που έχει εκτοξευθεί η ακρίβεια και το κόστος παραγωγής.

Ούτε ο ‘αέρας κοπανιστός’ που λέει για το ρεύμα όταν σήμερα αρνείται αυτό που διεκδικείτε – και εμείς συμφωνούμε – δηλαδή τα 7 λεπτά ανά κιλοβατώρα που πρέπει να είναι το ρεύμα για τους αγρότες. Και δεν ακούμε επίσης τα διάφορα παραμύθια, ότι ‘δεν έχει αντοχές η οικονομία και ότι δεν υπάρχουν χρήματα’. Βρίσκονται αμέσως χρήματα όταν πρόκειται να δοθούν σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στους βιομηχάνους, στους εμπόρους, στα καρτέλ και στα μονοπώλια της ενέργειας για την πράσινη μετάβαση, αλλά όταν πρόκειται να δώσουν χρήμα για να αυξηθεί το λαϊκό εισόδημα του αγρότη, του εργάτη, τότε λέει ‘δεν υπάρχουν χρήματα’. Τότε δεν έχει αντοχές η οικονομία, όταν πρέπει να πάρουν μέτρα προστασίας, τότε τα θυμάται όλα. Την ίδια ώρα δίνει αφορολόγητο πετρέλαιο στους εφοπλιστές. Εκεί πώς τα βρίσκει τα χρήματα; Αλλά αφορολόγητο πετρέλαιο δε δίνει στους αγρότες» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Δ. Κουτσούμπας, συνεχίζοντας την παρέμβασή του, αναφέρθηκε στα προβλήματα της περιοχής λόγω των πρόσφατων πλημμυρών, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «εμείς κρατάμε μικρό καλάθι με τα περίφημα σχέδια περί ανασυγκρότησης, γιατί πάλι τα σχέδια ανασυγκρότησης και της Ολλανδίας και της ελληνικής κυβέρνησης και της Περιφέρειας, πάλι βάζουν μπροστά το ζήτημα του κόστους».

«Ο σκοπός για αυτούς με αυτό το σχέδιο είναι να συγκεντρωθεί η γη πάλι σε λίγα χέρια, στους πολύ μεγάλους, στους καπιταλιστές που έχουν άμεση επαφή με τους βιομηχάνους» τόνισε.

«Εκεί βρίσκεται το πρόβλημα, πάνε και δίνουν στους βιομηχάνους και στους εμπόρους, οι οποίοι πουλάνε ακριβά τα εφόδια και τα μέσα και ανεβάζουν το κόστος παραγωγής, και την ίδια ώρα οι ίδιοι έρχονται και αγοράζουν τα προϊόντα σας με εξευτελιστικές τιμές ή με τις ‘ανοιχτές’ όπως λένε τιμές, με αποτέλεσμα στο ράφι των σούπερ μάρκετ σε όλη την Ελλάδα, ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια να πληρώνει με ανατιμήσεις, ακριβά τα προϊόντα, ενώ ο αγρότης υποφέρει και δεν έχει να ζήσει στοιχειωδώς την οικογένειά του, δεν έχει τα καλλιεργητικά εφόδια, δεν έχει τις δυνατότητες, το εισόδημα για να μπορέσει να παράγει και την επόμενη χρονιά» πρόσθεσε.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε πως “η πατρίδα μας έχει πλούσιες κλιματολογικές, εδαφικές συνθήκες που μπορούν να αναπτυχθούν. Έχει αγρότες με εμπειρία, γερά χέρια, γερά μυαλά, νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους και να πάρουν τη σκυτάλη από τους παλιότερους και να καλλιεργήσουν. Για να έχει και ποιοτικά και φθηνά προϊόντα όλος ο κόσμος. Αλλά αυτό δε γίνεται, γιατί άλλα είναι τα σχέδια των λίγων, των μεγάλων» είπε.

Σημείωσε ότι «βασικοί υπεύθυνοι είναι οι μεγάλοι έμποροι, οι βιομήχανοι, τα μονοπώλια και τα καρτέλ της ενέργειας». «Και απ’ την άλλη μεριά βεβαίως, μαζί, είναι οι κυβερνήσεις όλες μέχρι σήμερα, είναι τα κόμματα που ψηφίζουν την ΚΑΠ και που μας έλεγαν για την ΕΕ και τα ‘χρυσά κουτάλια’ εδώ και πάρα πολλά χρόνια, τα οποία αποδείχθηκαν παραμύθια. Όλοι αυτοί ευθύνονται. Και η ίδια η ΕΕ αποδείχθηκε ότι είναι μια μεγάλη λυκοφωλιά, είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, του Έλληνα αγρότη, συνολικά των εργαζομένων» πρόσθεσε.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ «προειδοποιούσε ότι μ’ αυτή τη νέα ΚΑΠ θα την πληρώσει η ελληνική αγροτιά, και είδαμε πώς εξελίχθηκε το πράγμα, γιατί η νέα ΚΑΠ λειτούργησε υπέρ των μεσαζόντων, υπέρ των τραπεζών, που αυτοί έχουν και τον έλεγχο της αγροτικής παραγωγής τελικά και του Έλληνα αγρότη».

Τόνισε ότι όλος ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό των αγροτών και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Αν αποφασίσετε, γιατί δική σας θα είναι η απόφαση, να κινηθείτε και προς την Αθήνα, να ξέρετε θα έχετε ένα μεγάλο κίνημα υποστήριξης αυτού του αγώνα κι από άλλους ανθρώπους που δεν έχουν άμεση σχέση με την αγροτική παραγωγή. Έτσι, λοιπόν, ενωμένοι, χέρι-χέρι, όλοι πρέπει να προχωρήσουμε και να ασκήσουμε τις πιέσεις να δοθούν ανάσες ανακούφισης, να φτιαχτούν έργα».

Δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «στην Κάρλα τα αποστραγγιστικά έργα που χρειάζονται δεν έχουν καν ξεκινήσει για να φύγει το νερό, 180 χιλιάδες στρέμματα πλημμυρισμένα. ‘Αρα, πρέπει να υπάρχουν άμεσα, με χρονοδιαγράμματα συγκεκριμένα σχέδια».

«Ο αγώνας σας πρέπει να στραφεί ενάντια σ’ όλους αυτούς και την κυρίαρχη πολιτική, με επιλογές που θα κάνετε εσείς οι ίδιοι, ατομικά ο καθένας, μέσα απ’ τα συλλογικά σας όργανα» είπε ο Δ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας ότι «πραγματική αντιπολίτευση δεν γίνεται μέσα στη Βουλή ή την Ευρωβουλή. Η πραγματική αντιπολίτευση γίνεται εδώ στα μπλόκα, γίνεται στους δρόμους του αγώνα», και προσθέτοντας «η αγροτιά, ο λαός μας, μπορεί να ζήσει χωρίς τους περιορισμούς της ΕΕ και της ΚΑΠ. Η νίκη θα είναι δική σας».

Η επίσκεψη του γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στα μπλόκα των αγροτών ολοκληρώθηκε στο μπλόκο που έχει στηθεί στον κόμβο Ε65 στην Καρδίτσα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button