Επικαιρότητα

Αυτοψία στην Ελ. Βενιζέλου στο Γάζι από το Δήμαρχο Μαλεβιζίου και τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος

Αυτοψία στην Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος Νίκο Ξυλούρη και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης. 

 Ο στόχος ήταν να δουν από κοντά την περιοχή όπου πρόκειται να γίνει η ανάπλαση τόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος όσο και τα στελέχη της Περιφέρειας, καθώς η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αναμένεται να περάσει σύντομα από Περιφερειακό Συμβούλιο και να ανοίξει έτσι ο δρόμος για την δημοπράτηση του έργου της Ανάπλασης της Ελευθερίου Βενιζέλου από την οδό Μακεδονίας μέχρι και τον Άγιο Νικόλαο.

Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου ομόφωνα γνωμοδότησε θετικά για τη ΜΠΕ του έργου που θα αλλάξει πλήρως την εικόνα της πόλης του Γαζίου μετατρέποντας την σε μία σύγχρονη, και ασφαλή πόλη για όλους. Πεζούς, οχήματα, ποδηλάτες, ΑμεΑ, οικογένειες με παιδιά και ηλικιωμένους.  

Το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης και αναμένεται να δημοπρατηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης με προϋπολογισμό 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Παρόντες στην αυτοψία ήταν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Άρης Σαλούστρος και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Νίκος Πατραμάνης. 

6

 Η μελέτη ανάπλασης προβλέπει τα εξής:

–    Ενιαίο κατάστρωμα οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση συνολικού πλάτους 6,60μ.,

–    Ενιαία διαχείριση των στρώσεων στα πεζοδρόμια εξασφαλίζοντας το σύνολο της διεκδίκησης του ελεύθερου χώρου κίνησης, 

–    Πεζοδρόμια εκατέρωθεν της οδού με ελάχιστα πλάτη 2,10μ. 

–    Ποδηλατόδρομος (λωρίδα ποδηλάτου) εκατέρωθεν της οδού πλάτους 1,5μ., 

–    Υψηλές και χαμηλές φυτεύσεις, γραμμικές, στο μεγαλύτερο μήκος της εξωτερικής λωρίδας του πεζοδρομίου για οπτικό και λειτουργικό διαχωρισμό της κίνησης και της στάθμευσης παρά την οδό, 

–    Τοπικές εσοχές για εξυπηρέτηση της δημόσιας συγκοινωνίας και τροφοδοσίας καταστημάτων, 

–    Τοποθέτηση ιστών φωτισμού για το οδόστρωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές και επί των ιδίων, τοποθέτηση δευτερευόντων προβολέων για φωτισμό των πεζοδρομίων σε απόσταση 22 μ. περίπου και εναλλάξ στα απέναντι πεζοδρόμια (μέση απόσταση 11μ.) 

–    Τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (σταθερά παγκάκια και μικροί κάδοι απορριμμάτων).

–    Πλήρες αποχετευτικό δίκτυο ομβρίων σύμφωνα με την εγκεκριμένη αντιπλημμυρική μελέτη που επιλύει το πρόβλημα που παρατηρείται κατά τους χειμερινούς μήνες.
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button