Κόσμος

Μέλη βασιλικών οικογενειών που είναι αριστερόχειρες – Galaksias.com

Σε έναν κόσμο, στον οποίο η γραφή με το δεξί χέρι είναι η πιο συνηθισμένη, πιστεύεται ότι το 10 με 12% του παγκόσμιου πληθυσμού είναι αριστερόχειρες, μεταξύ των οποίων διάσημες προσωπικότητες όπως οι πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και Μπιλ Κλίντον, ο Μπιλ Γκέιτς και η Όπρα Γουίνφρεϊ.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ ήταν αριστερόχειρας, όπως και ο Ντέιβιντ Κάμερον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης είναι γνωστό ότι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ βρίσκεται στη λίστα μαζί με τον γιο του πρίγκιπα Τζορτζ.

Πρίγκιπας Ουίλιαμ

Μία από τις πρώτες φορές που έγινε γνωστό ότι είναι αριστερόχειρας ήταν τη πρώτη ημέρα φοίτησής του στο Κολλέγιο Ίτον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φωτογραφήθηκε μαζί με τους γονείς του βασιλιά Κάρολο και πριγκίπισσα Νταϊάνα και τον μικρότερο αδελφό του πρίγκιπα Χάρι, όταν υπέγραφε με το αριστερό το βιβλίο επισκεπτών.

Στο παρελθόν είχε αστειευτεί λέγοντας ότι «οι αριστερόχειρες έχουν καλύτερο μυαλό» από τους δεξιόχειρες.

Δούκισσα Σόφι του Εδιμβούργου

Η σύζυγος του μικρότερου γιου της βασίλισσας Ελισάβετ, πρίγκιπα Εδουάρδου φωτογραφίζεται συχνά χρησιμοποιώντας το αριστερό της χέρι για να υπογράψει το όνομά της.

Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄

Είναι πολύ πιθανό ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να κληρονόμησε το γονίδιο του αριστερόχειρα από τον προπάππο του, Γεώργιο ΣΤ’. Αν και έμαθε να γράφει με το δεξί, συχνά έπαιζε τένις με το αριστερό.

Επίσης ήταν και η σύζυγος του, βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ οι κόρες τους βασίλισσα Ελισάβετ Β’ και πριγκίπισσα Μαργαρίτα δεν το κληρονόμησαν.

Βασίλισσα Βικτώρια

Ήταν μία από τις μακροβιότερες βασίλισσες αφού η βασιλεία της διήρκησε 63 χρόνια αλλά και η πιο διάσημη αριστερόχειρας στην βασιλική οικογένεια της Βρετανίας.

Πρίγκιπας Τζορτζ

Και ο πρωτότοκος γιος του Ουίλιαμ και της Κέιτ είναι αριστερόχειρας. Ωστόσο σε ορισμένες φωτογραφίες φαίνεται το δεξί του χέρι να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Πριγκίπισσα Λεονόρ της Ισπανίας

Είναι η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Φελίπε ΣΤ’ και της βασίλισσας Λετίθια.

Σε πρόσφατες φωτογραφίες φορώντας στρατιωτική του στολή, η διάδοχος του θρόνου εθεάθη να κρατά σημειώσεις με το αριστερό χέρι ενώ σε παλαιότερο βίντεο για τα 50ά γενέθλια του βασιλιά Φελίπε το 2018 η πριγκίπισσα των Αστουριών τρώει με τη βοήθεια του αριστερού της χεριού

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button