Κόσμος

Φαβορί η ΑΕΚ, στα δύσκολα οι τρεις «διώκτες» της – Galaksias.com

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η δράση στη Super League, καθώς μεσοβδόμαδα διεξάγεται η 25η εμβόλιμη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Στην προτελευταία «στροφή» της κανονικής διάρκειας η πρωτοπόρος ΑΕΚ έχει, θεωρητικά, εύκολο έργο, σε αντίθεση με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που ακολουθούν.

Η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα και από το «Αθανάσιος Διάκος», όπου νίκησε 3-1 τη Λαμία, διευρύνοντας το σερί της στο 5-1-0 (με 19-4 τέρματα) και κρατώντας την κορυφή για τον… εαυτό της. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα υποδέχεται τον εκ των ουραγών ΠΑΣ Γιάννινα που πήρε τέσσερις βαθμούς στην τελευταία δυάδα αγώνων, αλλά παραμένει στην «ουρά». Ο ΠΑΟΚ, που έμεινε μόνος δεύτερος, ταξιδεύει στις γειτονικές Σέρρες. Αν και δυσκολεύτηκε, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο (1-3), επιστρέφοντας στις επιτυχίες μετά από τις αποτυχίες στα ντέρμπι σε Super League και Κύπελλο. Ντεφορμέ τα «λιοντάρια», έφτασαν τα πέντε ματς χωρίς νίκη (0-3-2 με 3-10 τέρματα) μετά τη «λευκή» ισοπαλία με τον Ατρόμητο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός δίνει τρίτο διαδοχικό ματς στη Λεωφόρο, ωστόσο στα δύο προηγούμενα έμεινε στο «Χ» (2-2 με Λαμία και 1-1 με Κηφισιά), πέφτοντας στην τρίτη θέση και το -3 από την κορυφή. Τώρα υποδέχεται τον Άρη που έχει βρει ρυθμό, έχει «καπαρώσει» την πέμπτη θέση και σκέφτεται την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου, όπου περιμένει… ο Παναθηναϊκός. Ο Παναιτωλικός, που κινδυνεύει, δίνει δεύτερο σερί δύσκολο ματς στο Αγρίνιο, αφού, μετά τον ΠΑΟΚ, ταξιδεύει στην Αιτωλοακαρνανία και ο Ολυμπιακός που έχει κάνει το «4Χ4» με τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ σε όλες τις διοργανώσεις, έπειτα κι από το 2-1 επί του Αστέρα Τρίπολης.

Λαμία και Αστέρας Τρίπολης διεκδικούν την έκτη θέση που οδηγεί στα Play Off. Στο σύλλογο από τη Φθιώτιδα δεν πείραξε τόσο η ήττα από την ΑΕΚ, η οποία έβαλε τέλος σε ένα σερί πέντε αγώνων χωρίς ήττα (4-1-0 με 14-6 τέρματα), όσο η αναστάτωση που προκλήθηκε έπειτα από τη δήλωση του Λεωνίδα Βόκολου για τη μεταγραφή του Σωτήρη Τσιλούλη στην ΑΕΚ. Αυτή θέλει να εκμεταλλευτεί ο Ατρόμητος στο Περιστέρι, για να επιστρέψει στις επιτυχίες μετά από έξι ματς (τις πέντε σερί ήττες ακολούθησε το 0-0 στις Σέρρες), κάνοντας κι ένα… δώρο στους Αρκάδες. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς δεν άντεξε στον Πειραιά, αλλά ελπίζει ακόμη μαθηματικά και περιμένει την Κηφισιά που… σόκαρε τον Παναθηναϊκό, παίρνοντας σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή.

«Τελικός» είναι για τον Βόλο, τέλος, το ματς με τον ΟΦΗ στο Πανθεσσαλικό. Ο σύλλογος της Μαγνησίας συμπλήρωσε δέκα ματς χωρίς νίκη (0-3-7), αφού και με τον Χρήστο Κόντη στον πάγκο απέτυχε στο Χαριλάου (2-0 ο Άρης). Οι δε Κρητικοί απέκτησαν… σφυγμό με τον Τραϊανό Δέλλα, μαζεύοντας τέσσερις βαθμούς με τον «Κολοσσό» και παίρνοντας αποστάσεις από τις τελευταίες θέσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η 25η αγωνιστική:

Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

15:00 «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά (Novasports 2)

15:00 Πανθεσσαλικό Στάδιο, Βόλος ΝΠΣ – ΟΦΗ (Cosmote Sport 2)

17:00 Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου, Ατρόμητος – Λαμία (Novasports Prime)

17:00 Γήπεδο Παναιτωλικού, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός (Cosmote Sport 1)

19:00 OPAP Arena, ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα (Cosmote Sport 2)

20:00 Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ (Novasports Prime)

21:00 «Απόστολος Νικολαΐδης», Παναθηναϊκός – Άρης (Cosmote Sport 1)

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button