Επικαιρότητα

Στο προσκήνιο η γραμμή Πέτρα-Αϊβαλί-Επίσκεψη Δημάρχου Δυτικής Λέσβου στον Δήμαρχο Αϊβαλί

Νέα σελίδα στις σχέσεις των δυο γειτονικών Δήμων ανοίγει η επίσκεψη την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου αντιπροσωπείας του Δήμου Δυτικής Λέσβου στον Τουρκικό Δήμο του Αϊβαλί.

Η αντιπροσωπεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου με επικεφαλής του Δήμαρχο Ταξιάρχη Βέρρο και τους Αντιδημάρχους Ασανούλα Γιαννή –Κοκκινέλλη, Ζαχαρώ Ιωακείμ και Γιώργο Μακρογιάννη, είχε διαδοχικές συναντήσεις με το Δήμαρχο Αϊβαλί Μεσούτ Αργκίν (Mesut Ergin), τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου της πόλης και τον Πρόεδρο Αλί Ουτσάρ (Ali Ucar) και τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στη σύνδεση των απέναντι ακτών με τη Λέσβο.

Από όλες τις πλευρές συμφωνήθηκε η αναγκαιότητα να λειτουργήσει φέτος η πύλη εισόδου της Πέτρας για πλοιάρια που θα δραστηριοποιηθούν στη γραμμή Αϊβαλί – Πέτρα. Αυτό θα βοηθήσει και στην αποσυμφόρηση του λιμανιού της Μυτιλήνης από μεγάλο αριθμό Τούρκων επισκεπτών που ιδιαίτερα από φέτος αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερος. Επίσης θα εξυπηρετήσει και μεγάλο αριθμό Τούρκων επισκεπτών που κατευθύνονται για διακοπές στις τουριστικές περιοχές του Δήμου Δυτικής Λέσβου και κυρίως πολλούς από αυτούς που κατευθύνονται στην περιοχή της Πέτρας – Μολύβου – Ανάξου.

Το αμέσως επόμενο διάστημα συμφωνήθηκε να υπάρξει επίσκεψη εργασίας από τουρκικής πλευράς ώστε να εξεταστούν επί τόπου όλα αυτά που μπορούν να γίνουν από το Δήμο Δυτικής Λέσβου στην κατεύθυνση την ερχόμενη Άνοιξη να επαναλειτουργήσει η πύλη εισόδου του λιμανιού της Πέτρας, σε όφελος των τοπικών κοινωνιών και φυσικά των χιλιάδων αναμενόμενων Τούρκων επισκεπτών.

Στο προσκήνιο η γραμμή Πέτρα-Αϊβαλί-Επίσκεψη Δημάρχου Δυτικής Λέσβου στον Δήμαρχο Αϊβαλί

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο του Αϊβαλί και σε πολύ καλό κλίμα επιβεβαιώθηκε η ανάγκη για ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων με τη συνδιοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, συναντήσεων νέων και θεματικές ανταλλαγές, ανάδειξη πολιτιστικών στοιχείων που συνδέουν τους δυο Δήμους καθώς και συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά προγράμματα στην προοπτική της ανάπτυξης.

Σε δήλωση του ο Ταξιάρχης Βέρρος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης της αντιπροσωπίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου στο Αϊβαλί ανέφερε: «Ήταν μια πολύ χρήσιμη συνάντηση με την αυτοδιοίκηση και τους φορείς της τοπικής κοινωνίας του γειτονικού Δήμου. Μας συνδέουν πολλά πράγματα πέρα από τη θάλασσα που βρέχει το Αϊβαλί και τις ακτές του βορειοανατολικού τμήματος του Δήμου μας. Μας συνδέει πρώτα και πάνω από όλα η κοινή μας βούληση να ζήσουμε και να δημιουργήσουμε σε μια ειρηνική γειτονιά. Αυτό είπα και στη συνάντησή μου τόσο με τους ανθρώπους του Δήμου όσο και με εκείνους του Επιμελητηρίου του Αϊβαλί. Δεν ήρθα να κάνω επίσκεψη.

Επίσκεψη κάνεις σε κάποιον ξένο, εγώ σας βλέπω σαν γείτονες, οπότε ήρθα να δω τους γείτονές μας. Ο Δήμος μας έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας του λιμανιού της Πέτρας και νομίζω ότι σύντομα θα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το ξανάνοιγμα της πύλης αυτής του Δήμου μας προς την ανατολή. Πέραν της σημασίας για το τουριστικό προϊόν, θα διερευνήσουμε την πιθανότητα το λιμάνι της Πέτρας να λειτουργήσει ως πύλη εμπορικών συναλλαγών. Πέραν του λιμανιού συμφωνήσαμε οι δυο Δήμοι να συνεργαστούν και να συλλειτουργήσουν σε μια σειρά πράγματα προάγοντας την κοινή ανάγκη για έναν πολιτισμό της ειρήνης και της καλής γειτονίας. Σύντομα και μετά την ανταπόδοση της επίσκεψης του φίλου Τούρκου Δημάρχου Μεσούτ Εργκίν στο Δήμο μας θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε συγκεκριμένες τέτοιες δράσεις».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button