ΑθλητικάΕνημέρωση

Η παράδοση και οι πρώτοι σκόρερ στα ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Τούμπα – Galaksias Portal News

Η Super League μας δίνει κάποια σημαντικά στοιχεία γύρω από το ΠΑΟΚΑΕΚ, μέσω της προαναγγελίας του ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Τα βλέμματα των Ελλήνων ποδοσφαιρόφιλων στρέφονται απόψε (11.02.2024, 20:00) στο γήπεδο της Τούμπας, εκεί όπου ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα κοντραριστούν σε ένα από τα πολυαναμενόμενα ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος.

Η Super League έρχεται να παραθέσει τα δικά της στοιχεία, σχετικά με το ντέρμπι των “δικεφάλων” μέσα από την προαναγγελία της:

“Τρεις διαδοχικές νίκες έχει η ΑΕΚ στις τελευταίες αναμετρήσεις της με τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας, αφού επικράτησε στα δύο περσινά παιχνίδια των δύο ομάδων για τα Playoffs και στον Α’ Γύρο της φετινής Stoiximan Super League. Μάλιστα σε αυτές τις τρεις αναμετρήσεις ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει.

Ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην Τούμπα για την περσινή περίοδο με 2-0 στις 19 Φεβρουαρίου 2023 και αυτή είναι η τελευταία του νίκη επί των Κιτρινόμαυρων.

Αυτό το σερί της ΑΕΚ έρχεται μετά από εννέα διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα για τον ΠΑΟΚ στις συναντήσεις των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα και στις δύο έδρες.

Αυτή θα είναι η 73η φορά που θα συναντηθούν οι δύο ομάδες με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει 33 νίκες, την ΑΕΚ να έχει φύγει 15 φορές νικήτρια και 24 από τις αναμετρήσεις να έχουν ολοκληρωθεί με ισοπαλία.

Η πρώτη αναμέτρηση που έγινε ποτέ για την Α’ Εθνική/Stoiximan Super League ήταν στις 13 Δεκεμβρίου 1959 με την ΑΕΚ να επικρατεί στην Τούμπα με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του Κώστα Νεστορίδη, ενώ για τον ΠΑΟΚ σκόραρε ο Νικολαΐδης.

Ο Κώστας Νεστορίδης εκείνα τα πρώτα χρόνια κατάφερε να βρει δίχτυα έξι φορές στο γήπεδο της Τούμπας και έτσι βρίσκεται στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τα ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Οι Σαράφης, Γκουερίνο, Χρήστος Δημόπουλος, Βασιλάκος, Μπλάνκο και Βιεϊρίνια έχουν από τέσσερα γκολ.

Η ευρύτερη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης είναι το 5-0 της σεζόν 1982-83 (11’ Κούδας, 50 Κωστίκος, 61’ Χρ. Δημόπουλος, 70’ Χρ. Δημόπουλος, 85’ Χρ. Δημόπουλος). Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έχει καταφέρει να επικρατήσει με 4-0 στην Τούμπα στις 14 Απριλίου 2008 με τους Παπασταθόπουλο, Μπλάνκο, Λυμπερόπουλο και Καλόν να σημειώνουν τα γκολ.

72 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

33 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

24 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

15 ΝΙΚΕΣ ΑΕΚ

ΓΚΟΛ 96-62”

To άρθρο ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Η παράδοση και οι πρώτοι σκόρερ στα ντέρμπι των «δικεφάλων» στην Τούμπα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button