ΕνημέρωσηΠολιτική

Παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος από βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου 

Εξελίξεις ακόμη και μέσα στην ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Όθωνα Παπαδόπουλο να παραιτείται από βουλευτής και την Πόπη Τσαπανίδου να παίρνει τη θέση του, ως πρώτη επιλαχούσα. Τι σημαίνει αυτό για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Οι σκέψεις παραίτησης που έκανε ο Όθωνας Ηλιόπουλος (σ.σ. πρώτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ) υπήρχαν εδώ και πολύ καιρό. Δεν ήταν μόνο τα σενάρια για το πως θα έμπαινε ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, αλλά και ο φόρτος εργασίας που είχε επικαλεστεί ο γνωστός ακαδημαϊκός. Και φαίνεται πως αυτός ο ρόλος κέρδισε, και στην έδρα του παίρνει η Πόπη Τσαπανίδου.

«Τρέχω μια κλινική, τρέχω ένα εργαστήριο, έχουμε πάρα πολύ μεγάλες κλινικές επιτυχίες τελευταία, δουλεύω με τους αποδήμους πάρα πολύ, προσπαθώ να είμαι στη Βουλή και πηγαινοέρχομαι. Υπάρχει ένα φόρτος εργασίας, νομίζω που κάποια στιγμή αναπόφευκτα θα δημιουργήσει το ερώτημα τι κρατάω τι αφήνω και όσο περνά ο καιρός συμμετέχω κατά κάποιο τρόπο περισσότερο στις στελεχικές λειτουργίες μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ανοίγοντας επί της ουσίας την πόρτα για την παραίτηση από τη βουλευτική του έδρα.

Η Πόπη Τσαπανίδου, που διατέλεσε εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές, φέρεται να είχε συζητήσει με τον Στέφανο Κασσελάκη ακόμη και το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές. Αλλά τώρα θα είναι βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου.

Η είδηση πως ο Όθωνας Ηλιόπουλος αναμένεται, ακόμη και μέσα στη μέσα να παραιτηθεί από βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται εν μέσω των σεναρίων για… μαζική παραίτηση ώστε να μπει στη Βουλή ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. 

Πέρα όμως από την εκπεφρασμένη άρνηση της Ζωρζέτας Λάλη να παραιτηθεί (η οποία δεν είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πια) δεν είναι σαφές ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιδιώξει τις παραιτήσεις όσων βρίσκονται στο Επικρατείας πριν από εκείνον για να μπει στη Βουλή.

To άρθρο Παραιτείται ο Όθωνας Ηλιόπουλος από βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, στη θέση του η Πόπη Τσαπανίδου  δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button