ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Νίκη για την CFMOTO στην Moto 3 – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Δημήτρη; Διατσίδης

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αναβάτης της CFMOTO Aspar Team γίνεται ο πρώτος νικητής της Moto3 μετά από έναν τελευταίο γύρο στον οποίο έχει προσπεράσει πέντε αναβάτες για να πάρει τη νίκη.
Ο David Alonso και η CFMOTO Aspar Team έγραψαν ιστορία σήμερα στο Κατάρ με την πρώτη νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τον Κινέζικο κολοσσό.
Ο Κολομβιανός αναβάτης άφησε άφωνους όλους όσους απολάμβαναν το πρώτο γκραν πρι της σεζόν με έναν εξαιρετικό, αριστοτεχνικό τελευταίο γύρο, στον οποίο έχει προσπεράσει πέντε αναβάτες για να πάρει την πρώτη νίκη της σεζόν.
Ο πρωτoεμφανιζόμενος της χρονιάς για το 2023 ξεκίνησε τη σεζόν παίρνοντας τη πρωτοπορία, με μια επιβλητική νίκη που δίνει το προβάδισμα στη βαθμολογία κατασκευαστών και στην κατάταξη των ομάδων στην ομάδα της CFMOTO. Ο Αλόνσο μπήκε στη πρώτη θέση μόνο σε ένα γύρο, σε αυτόν που είχε σημασία, αυτόν που έκανε τη διαφορά. Από την αρχή, από την όγδοη θέση του grid, ο Κολομβιανός αναβάτης αγωνίστηκε με το κορυφαίο γκρουπ, περιμένοντας να έρθει η ώρα του και αποφεύγοντας προβλήματα.
Με το πέρασμα των γύρων και τον αποκλεισμό ορισμένων από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του, ο David Alonso άρχισε να ηρεμεί και να προετοιμάζεται για αυτούς τους τελευταίους αγωνιώδεις γύρους της Moto3, στους οποίους όλοι οι αναβάτες τα παίζουν “όλα ή τίποτα”.
Όμως όλα άλλαξαν στην αρχή του τελευταίου γύρου: ο αναβάτης της CFMOTO Aspar Team ήταν έκτος, μια από τις χειρότερες θέσεις του σε όλο τον αγώνα. Η δουλειά συσσωρευόταν, αλλά στα 5.3 χλμ. της πίστας του Κατάρ χρειαζόταν να προσπεράσει πέντε αναβάτες αν ήθελε να κερδίσει.
Το χρειαζόταν, το πέτυχε: Adrián Fernández, Vicente Pérez (που στη συνέχεια έπεσε), Riccardo Rossi, Taiyo Furusato και, τέλος, στην τελευταία στροφή, Dani Holgado. Όλοι τους υπέκυψαν στο ψυχρό αίμα του Κολομβιανού. Από 0.5 δευτερόλεπτο μακριά από τον πρώτο, για να τερματίσει τον αγώνα με πλεονέκτημα 41 χιλιοστών έναντι του Holgado, που ‘ηταν τελικά δεύτερος.
Με αυτή τη νίκη, την πρώτη της χρονιάς, ο Νταβίντ Αλόνσο είναι ο πρωτοπόρος της Moto3 για πρώτη φορά στη σύντομη καριέρα του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
Στην εκπληκτική απόδοση του Νταβίντ Αλόνσο προστίθεται και το θεαματικό ντεμπούτο του Τζόελ Εστεμπάν. Ο Ισπανός αναβάτης έκανε σήμερα το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με έναν έντονο αγώνα, στον οποίο έχει ανακτήσει έως και δώδεκα θέσεις από τη θέση του στο grid.
Ο Εστεμπάν αναπλήρωσε την απόδοσή του στους προκριματικούς και πρόσθεσε τους πρώτους πέντε πόντους του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σε μια πίστα που δεν γνώριζε και όπου έχασε μόνο δέκα δευτερόλεπτα από τον νικητή στους δεκαέξι γύρους του αγώνα.

ΝΙΚΗΤΗΣ David Alonso: «Δεν περίμενα να κερδίσω, είχα τα πάντα υπό έλεγχο, αλλά πριν από τον τελευταίο γύρο όλα έγιναν περίπλοκα. Έκανα λάθος στη διαχείριση του slipstream και υπήρχαν αναβάτες που με περνούσαν παντού. Σκέφτηκα «Θα πάω να δω πόσο μακριά μπορώ να φτάσω. Ήμουν πολύ σαφής σχετικά με αυτό, ήθελα να το δοκιμάσω στην τελευταία στροφή. Υπήρχε μια στιγμή κρίσης, αλλά μπόρεσα να το λύσω στον τελευταίο γύρο. Το όνειρό μου είναι να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής, αλλά προς το παρόν θα διαχειριστούμε τη στιγμή. Σήμερα, για παράδειγμα, αν δεν μπορούσα να κερδίσω, ο στόχος ήταν να τερματίσω και να κερδίσω βαθμούς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

11ος Joel Esteban (+10.827): «Είμαι πολύ χαρούμενος με τον πρώτο μου αγώνα. Ξεκίνησα από πίσω γιατί δεν τα πήγα καλά χθες, αλλά στην αρχή και στις πρώτες στροφές έκανα μεγάλη πρόοδο. Στην τέταρτη στροφή είχα ένα μικρό φόβο που με έκανε να χάσω την επαφή με την ομάδα και προσπαθώντας να συνεχίσω να πιέζω έκανα άλλο ένα λάθος που με έχει ήδη αφήσει πίσω. Έχω μείνει μόνος, λίγο πίσω, σαν σε τρίτη ομάδα, αλλά μπόρεσα να επιστρέψω και να προλάβω τη δεύτερη. Έχω τερματίσει ενδέκατος και νομίζω ότι χωρίς το λάθος που έκανα θα μπορούσα να είχα αγωνιστεί για τις υψηλότερες θέσεις. Τέλος πάντων, είμαι ευχαριστημένος με τον πρώτο μου αγώνα.”

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button