Κόσμος

Οι Ρώσοι κατέλαβαν χωριό κοντά στο Ντονέτσκ – Galaksias.com

Μία ακόμη νίκη γοήτρου πέτυχαν οι Ρώσοι καθώς κατέλαβαν το χωριό Πομπιέντα στην περιοχή του Ντονέτσκ της Ουκρανίας στον απόηχο της κατάληψη της Αβντίιβκα την πρώτη της σημαντική νίκη από τον περασμένο Μάιο. 

«Στο μέτωπο του Ντονέτσκ, μονάδες της νότιας ομάδας στρατευμάτων απελευθέρωσαν το χωριό Πομπιέντα και βελτίωσαν τη θέση τους κατά μήκος της γραμμής του μετώπου», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η Ουκρανία ανέφερε σε ενημέρωση λίγα λεπτά αργότερα ότι «συγκρατεί τις εχθρικές δυνάμεις» στην Πομπέντα.

«Οι Ρώσοι επικεντρώνουν την κύρια δραστηριότητά τους στην περιοχή του Ντονέτσκ», δήλωσε ο Ολεξαντρ Ταρνάβσκι , ανώτερος διοικητής της Ουκρανίας στην περιοχή.
Η ρωσική επίθεση έρχεται καθώς ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, δήλωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα μπορεί να χρειαστεί να φτάσουν στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, για να επιτύχουν τους στόχους αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Ο νυν κορυφαίος σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι Ρώσοι και Ουκρανοί είναι ένα έθνος και ότι «το καθεστώς του Κιέβου πρέπει να πέσει».

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ανακατέλαβε επίσης ένα προγεφύρωμα στην αριστερή όχθη του ποταμού Ντνίπρο, λίγες ημέρες πριν από τη δεύτερη επέτειο της εισβολής.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button