ΕνημέρωσηΠολιτική

Εννέα νεκροί από αεροπορικές επιδρομές σε θέσεις φιλοϊρανικών ένοπλων οργανώσεων στο ανατολικό τμήμα της Συρίας

Αεροπορικά πλήγματα στη διάρκεια της νύχτας είχαν στόχο θέσεις φιλοϊρανικών ενόπλων οργανώσεων στην ανατολική Συρία και προκάλεσαν τον θάνατο τουλάχιστον 9 ανθρώπων, μεταξύ των μαχητών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Εννέα φιλοϊρανοί μαχητές, μεταξύ των οποίων ένα στέλεχος, σκοτώθηκαν και πάνω από 20 τραυματίστηκαν στα πλήγματα κατά της βίλας στην οποία βρίσκονταν και στέγαζε τα γραφεία κέντρου επικοινωνιών» στην περιφέρεια Ντέιρ Εζόρ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η MKO, η οποία διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία, δεν έχει διευκρινίσει μέχρι στιγμής την προέλευση των πληγμάτων αυτών. Ωστόσο στη Δαμασκό μέσα ενημέρωσης που πρόσκεινται στις αρχές αναφέρθηκαν σε “αμερικανικά πλήγματα” σε στόχους στο ανατολικό τμήμα της Συρίας, χωρίς να διευκρινίσουν περαιτέρω.

Από τις αρχές του 2011 που ξέσπασε ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία, το γειτονικό Ισραήλ έχει διεξαγάγει εκατοντάδες πλήγματα κατά φιλοϊρανικών οργανώσεων που μάχονται στο πλευρό των συριακών αρχών. Οι ΗΠΑ έχουν επίσης θέσει στο στόχαστρο φιλοϊρανικές οργανώσεις στην ανατολική Συρία.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, μερικές ώρες πριν από τα πλήγματα χθες, Τρίτη, το βράδυ ένα ιρανικό φορτηγό αεροπλάνο, το οποίο μετέφερε τεχνικό υλικό και μέλη των Φρουρών της Επανάστασης, επίλεκτο σώμα των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων, προσγειώθηκε στην Ντέιρ Εζόρ προερχόμενο από τη Δαμασκό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έπαυλη στην Ντέιρ Εζόρ, η οποία στοχοθετήθηκε και καταστράφηκε ολοσχερώς, είχε καταληφθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης, πρόσθεσε η MKO.

Τελευταία φορά που είχαν γίνει παρόμοια πλήγματα ήταν στις αρχές Φεβρουαρίου, όταν τουλάχιστον 29 φιλοϊρανοί μαχητές, μεταξύ των οποίων 9 Σύροι, 6 Ιρακινοί και 6 Λιβανέζοι της Χεζμπολάχ, είχαν σκοτωθεί στην Ντέιρ Εζόρ και την Αλ Μαγιαντίν σε αμερικανικές επιδρομές, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι επιδρομές αυτές είχαν γίνει σε αντίποινα σε επίθεση που αποδόθηκε από την Ουάσινγκτον σε φιλοϊρανικές οργανώσεις στις 28 Ιανουαρίου κατά αμερικανικής βάσης στην Ιορδανία, κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, στην οποία 3 Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button