ΑθλητικάΕνημέρωση

Έρευνα για ναυάγιο πλεούμενου που στοίχισε τη ζωή σε οκτώ μετανάστες από την Κίνα – Galaksias Portal News

Πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες από την Κίνα ανατράπηκε ανοικτά των ακτών της πολιτείας Οαχάκα του νότιου Μεξικού με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και οι Αρχές ανακοίνωσαν το Σαββατοκύριακο πως άρχισαν να διενεργούν έρευνα για την τραγωδία.

Το πλεούμενο ανατράπηκε την Παρασκευή. Σύμφωνα με πολιτειακούς αξιωματούχους, ο μοναδικός επιζών, άνδρας, κατέθεσε πως στο πηδάλιο βρισκόταν Μεξικανός και πως το σκάφος είχε αποπλεύσει από την παραμεθόρια πόλη Ταπατσούλα, στην πολιτεία Τσιάπας, την Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την Ταπατσούλα, πάνω στα σύνορα με τη Γουατεμάλα, αναχωρούν πολύ συχνά μετανάστες που ελπίζουν να φθάσουν στις ΗΠΑ.

Η ολοένα μεγαλύτερη δυσκολία ως προς την εξασφάλιση θεωρήσεων διαβατηρίων από τις αρχές των ΗΠΑ και οι οικονομικοί μετασεισμοί της πανδημίας του νέου κορονοϊού εκτιμάται πως διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο για την εντυπωσιακή αύξηση των Κινέζων που εμφανίζονται στα σύνορα Μεξικού/ΗΠΑ.

Επτά άνδρες και μια γυναίκα στο πλεούμενο, όλοι μετανάστες από την Κίνα, σύμφωνα με τις μεξικανικές αρχές, έχασαν τη ζωή τους, σύμφωνα με τις αρχές στην Οαχάκα, οι οποίες τόνισαν πως δεν έχουν αναγνωριστεί ακόμη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button