ΕνημέρωσηΠολιτική

Το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας θα δοθεί στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη

Τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη θα λάβουν το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας.

Πηγές από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη δήλωσαν πως «με δεδομένο ότι ενημερωθήκαμε ότι μέλη της εξεταστικής επιτροπής έχουν υποβάλλει αιτήματα στο Προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής (ΣΥΡΙΖΑ περί παράτασης των εργασιών της εξεταστικής, ΚΚΕ για νέα συνεδρίαση) για την ενημέρωση σας, σας γνωρίζουμε ότι το εν λόγω υλικό δεν έχει παραληφθεί από τη Βουλή και συνεπώς τη γραμματεία της Εξεταστικής Επιτροπής» σημειώνουν οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, με απόλυτο σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων και τον πόνο των συγγενών τους, οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να λειτουργήσουμε απολύτως θεσμικά με γνώμονα την αποκάλυψη της αλήθειας».

«Ως εκ τούτου», προσθέτουν, «είναι αυτονόητο ότι μετά την παραλαβή των στοιχείων, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυτή που κατά πάγια πρακτική ακολουθείται σε δικογραφίες μείζονος ενδιαφέροντος, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν».

Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι, «μετά την παραλαβή των στοιχείων τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής θα έχουν πρόσβαση στο διαβιβασθέν υλικό από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας που διενεργεί την κύρια ανάκριση, προκειμένου να αξιολογήσουν τα στοιχεία και να κρίνουν αν και ποιο μέρος αυτών θα περιλάβουν στο υπό σύνταξη πόρισμα τους».

ΚΚΕ: Να συνεδριάσει άμεσα η εξεταστική επιτροπή

Νωρίτερα το ΚΚΕ ζήτησε την άμεση συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που μετέχουν στην επιτροπή.

Όπως αναφέρουν σε σχετικό αίτημα τους προς το προεδρείο της εξεταστικής επιτροπής, «μετά τις τελευταίες εξελίξεις, δηλαδή την έκδοση βουλεύματος από το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας, με βάση το οποίο εγκρίθηκε η διαβίβαση της δικογραφίας προς την Βουλή και της αποστολής της δικογραφίας, ζητάμε την άμεση συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής».

Το αίτημα υπογράφουν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στην επιτροπή, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα.

To άρθρο Το υλικό της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας θα δοθεί στα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button