Κόσμος

Επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας σε μία σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων – Galaksias.com

«Ο απόπλους χτες βράδυ της φρεγάτας “Ύδρα” για να πάρει μέρος στις επιχειρήσεις των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ στο “στόμα του λύκου”, στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα, αποτελεί πολύ επικίνδυνη εξέλιξη εμπλοκής της χώρας σε μια σύγκρουση απρόβλεπτων διαστάσεων. Η κυβέρνηση της ΝΔ που -και στο ζήτημα αυτό- έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη, συμπληρώνοντας την πρόσφατη διάθεση του στρατηγείου της Λάρισας για τη διοίκηση της επιχείρησης “Ασπίδες” της ΕΕ και υπηρετεί την απαράδεκτη πολιτική στήριξης του κατοχικού κράτους του Ισραήλ στη γενοκτονία που πραγματοποιεί κατά του Παλαιστινιακού λαού. Προστίθεται στη συνεχιζόμενη εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία και στο πλήθος “διευκολύνσεων” με την παραχώρηση βάσεων, λιμανιών, άλλων υποδομών, την αποστολή πολεμικού υλικού εκτός συνόρων κ.ά για τους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ και ΕΕ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, το ΚΚΕ.

Όπως τονίζει, στη συνέχεια, «αυτή η εμπλοκή δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του λαού, την άμυνα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, ούτε με την ασφάλεια των ναυτεργατών, όπως υποκριτικά υποστηρίζει η κυβέρνηση, οι οποίοι άλλωστε έχουν εκφράσει την κατηγορηματική τους αντίθεση σε ταξίδια σε εμπόλεμες ζώνες. Αντίθετα, μετατρέπει τη χώρα σε θύτη άλλων λαών και ταυτόχρονα σε στόχο αντιποίνων. Οι μεγάλοι κίνδυνοι για το λαό και το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων καταδεικνύονται ακόμα από τις δεκάδες δημόσιες διαμαρτυρίες στρατευμένων που υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά και από την αύξηση των παραιτήσεων στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές επιχειρήσεις “Φρουρός της Ευημερίας” και “Ασπίδες”, που εξελίσσονται στην Ερυθρά Θάλασσα και την ευρύτερη περιοχή με ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας, δεν αποσκοπούν, ούτε και θα μπορούσαν, στην υπεράσπιση της “ευημερίας” των λαών, της ασφάλειας και των δικαιωμάτων τους. Στόχος τους είναι ο έλεγχος της στρατηγικής σημασίας περιοχής στο πλαίσιο των σφοδρών ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και η “ευημερία” της κερδοφορίας μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που πληρώνουν οι λαοί με το αίμα τους στα ανοικτά πολεμικά μέτωπα και με ορατό τον κίνδυνο γενίκευσης των συγκρούσεων. Αυτό επιβεβαιώνεται κι από το γεγονός ότι η απόφαση αποστολής της φρεγάτας έρχεται λίγες μόνο μέρες μετά από τις συζητήσεις στο πλαίσιο του “Στρατηγικού Διαλόγου μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας – ΗΠΑ”, όπου οι ΗΠΑ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ισχυρή υποστήριξη της Ελλάδας προς το Ισραήλ και επαίνεσαν για τον ηγετικό της ρόλο στις νέες ναυτικές επιχειρήσεις!» αναφέρει, ακόμα, η ανακοίνωση του κόμματος και καταλήγει:

«Η συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο, είναι σε πλήρη αντίθεση με το λαϊκό αίσθημα και την αλληλεγγύη που εκφράζεται αγωνιστικά, στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες του κόσμου, προς τον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής. Όπως, άλλωστε, είχε εκφραστεί και στο παρελθόν, με τις μεγάλες διαδηλώσεις το 1999 ενάντια στους ΝΑΤΟϊκούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία και τις διαμαρτυρίες για την αποστολή του Α/Τ “Θεμιστοκλής” στην Αδριατική.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία σε επαγρύπνηση και δράση, απαιτώντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

–Καμία εμπλοκή, καμία συμμετοχή της Ελλάδας στις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ!

–Να γυρίσει τώρα πίσω η φρεγάτα, κανένας Έλληνας αξιωματικός, υπαξιωματικός, ναύτης, στρατιώτης σε ξένα νερά και εδάφη!

–Να τερματιστεί τώρα το μακελειό στη Γάζα και η κατοχή του Ισραήλ στα παλαιστινιακά εδάφη!

–Να κλείσουν όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις και υποδομές!

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες λαών!».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button