Επικαιρότητα

“Με ανησυχεί η προοπτική επιστροφής του Τράμπ” – Galaksias.com

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskyy δήλωσε ότι ανησυχεί για την προοπτική επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό του ότι θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο της Ουκρανίας με τη Ρωσία σε 24 ώρες ως «πολύ επικίνδυνο».

Σε μια συνέντευξη στο Channel 4 News του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Zelenskyy κάλεσε τον πρώην πρόεδρο και υποψήφιο για την προεδρική υποψηφιότητα των Ρεπουμπλικάνων να επισκεφθεί το Κίεβο, αλλά μόνο εάν ο Τραμπ τηρήσει την υπόσχεσή του.

“Ντόναλντ Τραμπ, σε προσκαλώ στην Ουκρανία, στο Κίεβο. Εάν μπορείς να σταματήσεις τον πόλεμο σε 24 ώρες, νομίζω ότι θα είναι αρκετό να έρθεις”, είπε ο Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός ηγέτης μοιράστηκε επίσης την ανησυχία του για τις μονομερείς ενέργειες των ΗΠΑ που δεν έλαβαν υπόψη την προοπτική της Ουκρανίας, σημειώνοντας την έλλειψη λεπτομερειών γύρω από το «ειρηνευτικό σχέδιο» του Τραμπ.

Ο Ζελένσκι χαρακτήρισε τη ρητορική του πρώην προέδρου ως «πολύ επικίνδυνη» και φάνηκε να φοβάται ότι η ιδέα του Τραμπ για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων μπορεί να περιλαμβάνει την Ουκρανία να κάνει σημαντικές παραχωρήσεις στη Ρωσία.

«Ο Τραμπ θα πάρει αποφάσεις μόνος του, χωρίς και τις δύο πλευρές, χωρίς εμάς. Αν το λέει δημόσια, αυτό είναι λίγο τρομακτικό. Έχω δει πολλά, πολλά θύματα, αλλά αυτό μου προκαλεί πραγματικά άγχος. Επειδή ακόμα κι αν η ιδέα του για τον τερματισμό του πολέμου – που κανείς δεν έχει ακούσει ακόμα – δεν λειτουργεί για εμάς, για τους ανθρώπους μας, θα κάνει τα πάντα για να εφαρμόσει την ιδέα του ούτως ή άλλως. Και αυτό με ανησυχεί”

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button