Επικαιρότητα

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε ο πρώτος φιλανθρωπικός Διεθνής Ποδηλατικός Αγώνας Αντοχής THERMO2024

Ο ποδηλατικός αγώνας THERMO2024, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 1 Ιουνίου 2024, σε ένα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς σκηνικό, στην επιβλητική οροσειρά της Νότιας Πίνδου, διοργανώθηκε από την Interunity Group και την ΙG Cycling, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Θέρμου, τον Γυμναστικό Ποδηλατικό Σύλλογο Αγρινίου και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, και αποτέλεσε ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός για την περιοχή.

100 ποδηλάτες από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα ενώθηκαν με ενθουσιασμό και συμμετείχαν σε έναν μοναδικό ποδηλατικό αγώνα γεμάτο συγκινήσεις, πανέμορφα τοπία και απαιτητικές προκλήσεις στην καρδιά της Ελλάδας.

Επιπλέον ο φιλανθρωπικός σκοπός του αγώνα ανέδειξε την κοινωνική ευαισθησία τόσο των διοργανωτών όσο και των συμμετεχόντων, που στόχο είχε τη στήριξη του φιλανθρωπικού Σωματείου ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος φίλων παιδιών με καρκίνο και του φιλανθρωπικού οργανισμού Common Seas.

Με επίκεντρο το γραφικό χωριό Θέρμο, οι ποδηλάτες έλαβαν μέρος στις 2 απαιτητικές διαδρομές του αγώνα, 83χλμ και 166χλμ, πραγματοποιώντας έναν ή δύο γύρους της διαδρομής των 83 χλμ με τρεις έντονες αναβάσεις σε κάθε γύρο, διασχίζοντας τα μοναδικής ομορφιάς τοπία της Νότιας Πίνδου.

Η εκκίνηση του αγώνα πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως εορταστικό κλίμα, ενώ το ομαδικό πνεύμα, ή αλληλεγγύη και η ευγενής άμιλλα κυριάρχησαν σε αυτόν τον ξεχωριστό αθλητικό θεσμό.

Ο Δημήτρης Νικολάκης, από την Interunity Group, και ένας εκ των ιδρυτών της IG Cycling, που με τη συμβολή του το όνειρο της δημιουργίας αυτού του αγώνα έγινε πραγματικότητα, ανέφερε: «Είμαι απίστευτα ευγνώμων που καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε ένα όνειρο πραγματικότητα. Ένα ταξίδι γεμάτο προκλήσεις και σκληρή δουλειά ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν μια μοναδική εμπειρία να συνεργάζομαι με μια τόσο αφοσιωμένη και παθιασμένη ομάδα ατόμων. Κάθε στιγμή ήταν γεμάτη ενθουσιασμό και ομαδικό πνεύμα. Σας ευχαριστώ όλους για την αφοσίωση στον κοινό μας στόχο. Χάρη σε όλους εσάς, τους χορηγούς, τους εθελοντές, την οργανωτική ομάδα, τον Δήμο Θέρμου, τον Γυμναστικό Ποδηλατικό Σύλλογο Αγρινίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φυσικά τους αθλητές, που με τόση αγάπη αγκάλιασαν τον νέο αθλητικό μας θεσμό, αυτός ο τόσο ξεχωριστός ποδηλατικός αγώνας στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είμαι περήφανος που ήμουν μέρος αυτού του αγώνα και ανυπομονώ για τον επόμενο!»

Στην αγωνιστική διαδρομή των 166χλμ, στην κατηγορία ανδρών, 1ος τερμάτισε ο Ζήσης Σούλιος με χρόνο 06:30:27, τη 2η θέση κατέκτησε ο Βασίλης Κόρδας με χρόνο 06:31:26 και την 3η θέση ο Tom Whadcock με χρόνο 06:54:51.

Στην κατηγορία γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Therese Langseth με χρόνο 10:35:37.

Στο Sprint ανάβασης των 166χλμ στην κατηγορία ανδρών νικητής ήταν ο Ζήσης Σούλιος ενώ στην κατηγορία γυναικών την 1η θέση κατέκτησε η Therese Langseth.

Στη διαδρομή των 83χλμ, στην κατηγορία ανδρών, 1οςπέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Julian Bray με χρόνο 03:14:09 κατακτώντας επάξια την 1η θέση. Ακολούθησαν ο Στέφανος Ραφτόπουλος με χρόνο 03:14:17 στη 2η θέση και ο Αθανάσιος Συρακούλας με χρόνο 03:16:13 στην 3η θέση.

Αντίστοιχα στην κατηγορία γυναικών 1ητερμάτισε η Βασιλική Βούτζαλη με χρόνο 03:54:04, 2η η Κωνσταντίνα Χαλατσά με χρόνο 04:02:14 και 3η η Stephanie Pissis με χρόνo 04:24:18.

Στο Sprint ανάβασης των 83χλμ στην κατηγορία ανδρών 1οςτερμάτισε ο Στέφανος Ραφτόπουλος, ενώ στην κατηγορία γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Χαλατσά.

Οι νικητές σε πανηγυρικό κλίμα ανέβηκαν στο βάθρο και φόρεσαν το συλλεκτικό λευκό Trikot του αγώνα, υπογεγραμμένο από τον θρύλο της ποδηλασίας Fabian Cancellara!

Ο Race Director του αγώνα Ιωάννης Παπανικολάου ανέφερε σχετικά με τη διοργάνωση: «Συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του Θέρμου, τους εθελοντές, τους συμμετέχοντες και τα στελέχη της διοργάνωσης αυτού του τόσο επιτυχημένου ποδηλατικού αγώνα! Η ενέργεια και ο ενθουσιασμός όλων ήταν συγκλονιστικά. Από τις μοναδικές διαδρομές, που κόβουν την ανάσα, μέχρι το απίστευτο πνεύμα συναδελφικότητας μεταξύ των αθλητών, αυτός ο αγώνας ήταν η απόλυτη γιορτή της ποδηλασίας. Μπράβο σε όλους που μας προσφέρατε μια αξέχαστη μέρα. Ανυπομονώ για το ραντεβού της επόμενης χρονιάς!»

O Γεώργιος Μάγκος από την Sokana, εμφανώς συγκινημένος δήλωσε:

«Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή σας και την υποστήριξή σας, όλοι εσείς κάνατε το όνειρό μας πραγματικότητα. Ευχαριστώ την τοπική κοινωνία που μας αγκάλιασε, τους εθελοντές για τη σημαντική συμβολή τους στην πραγματοποίηση του αγώνα, σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου που δώσατε πνοή στο όνειρό μας.»

Η IG Cycling και η Interunity Group ανανέωσαν το ραντεβού για τον επόμενο ποδηλατικό αγώνα, που θα πραγματοποιηθεί το 2025, με πρωταρχικό στόχο την προβολή της ποδηλασίας και της Ελλάδας.

Ονομαστικός χορηγός της διοργάνωσης ήταν η εταιρεία εμπορικής διαχείρισης πλοίων Sokana.

Χορηγοί ήταν: Lexus, KPI Ocean Connect, Marshall Islands Registry, Faros Marine Services, Navigator Towage and Agencies Worldwide, Fleetwork, M&F Chartering, Aspida Travel, AVRA, Semeli Estate, EZA, Φysio, Top Cycles, Kassimatis Cycling, We Insurance, Bike Sale & Academy, Cubic Marine Logistics, Hermes Harisiadis, Blackmile, Air Jewelry, Lenovo, Goldfish Capital, Rodo Café, IP Events Managment.

Νέα και ενημερώσεις για τη διοργάνωση:

Website: https://ig-cycling.com

Instagram: https://www.instagram.com/ig_cycling_touring_races/?next=%2F

Υοutube: https://www.youtube.com/channel/UCYILO1VybARheqIFJ39e0ZQ

Σχετικά με την IG Cycling

Το IG Cycling – THERMO2024 είναι ένας ποδηλατικός αγώνας στην καρδιά της Ελλάδας, που διοργανώνεται από την Interunity Group. Είναι ένας νέος θεσμός, για τους λάτρεις της ποδηλασίας και για αυτούς που η αγάπη για τον συνάνθρωπο και η αλληλεγγύη είναι θεμελιώδεις αξίες, ειδικά εντός της ναυτιλιακής κοινότητας. Ο αγώνας τους έδωσε τη δυνατότητα να βιώσουν τη συγκίνηση της ποδηλασίας σε διαφορετικές αγωνιστικές διαδρομές και να συγκεντρώσουν σημαντικά ποσά για περιβαλλοντικές, παιδικές και κοινωνικές φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Η IG Cycling και η ομάδα της αποτελείται από άτομα με μεγάλη τεχνική και οργανωτική εμπειρία σε παρόμοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στόχος της είναι να προβάλει την Ελλάδα, τη φυσική της ομορφιά, τους ανθρώπους και τη φιλοξενία της και να παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου σε όλους τους συμμετέχοντες, με πρότυπα εφάμιλλα των ποδηλατικών αγώνων που λαμβάνουν χώρα σε όλη την Ευρώπη.

www.ig-cycling.com

Σχετικά με την Interunity Group

Η Interunity Group είναι ο κορυφαίος όμιλος παροχής υπηρεσιών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, αποτελώντας μια οικογένεια εταιρειών. Ο όμιλος περιλαμβάνει την IMC, πρωτοπόρο στη διαχείριση πλοίων, με μακρά παράδοση σε εξειδικευμένα δεξαμενόπλοια αερίου, χημικών και προϊόντων, καθώς και σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και πλοία MPP, την SOKANA εταιρεία εμπορικής διαχείρισης πλοίων και την Burlington Asset Services (BAS), η οποία παρέχει εξειδικευμένες υπηρεσίες διαχείρισης κινδύνου σε σημαντικούς θεσμούς του θαλάσσιου χώρου.

www.interunity.com

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button