Υγεία & Διατροφή

Πώς έκρυψαν την εκρηκτική ύλη που έστειλαν στην Πρόεδρο Εφετών – Galaksias Portal News

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τον φάκελο – βόμβα που εστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έρχονται στο φως της δημοσιότητας, δείχνοντας τη μέθοδο που ακολούθησαν οι δράστες προκειμένου να ξεγελάσουν τον έλεγχο και να πετύχουν τον στόχο τους ώστε να στείλουν την εκρηκτική ύλη στο γραφείο της Προέδρου Εφετών.

Όπως είχε αποκαλύψει η «Ζούγκλα» και μπορείτε να δείτε και στα ντοκουμέντα που ακολουθούν, οι δράστες προσπάθησαν να καλύψουν την εκρηκτική ύλη με 21 συραμμένες λευκές κόλλες, μεγέθους Α4, καθώς και έναν δεύτερο αυτοσχέδιο φάκελο, αποτελούμενο από λευκό χαρτόνι, τυλιγμένο με λευκή μονωτική ταινία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο φάκελος, διαστάσεων Α4, κίτρινου χρώματος είχε μηχανογραφημένα στοιχεία παραλήπτη και αποστολέα, ενώ είχε και τρία γραμματόσημα, αλλά ήταν χωρίς ταχυδρομική σφραγίδα. Ως αποστολέας φαινόταν: «Από Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Πρωτοδικείο Αθηνών, Ευελπίδων 14, Αθήνα, Πρώην Σχολή Ευελπίδων, Τ.Κ. 11362», ενώ στον παραλήπτη αναφέρονταν τα στοιχεία της Προέδρου Εφετών.

Να υπενθυμίσουμε πως, ο φάκελος αν και είχε παραδοθεί πριν από τρεις εβδομάδες ανοίχτηκε, τελικά, στις 12 Φεβρουαρίου από τον σύζυγο της Προέδρου Εφετών. Εκείνος ήταν που κατάλαβε ότι κάτι δεν πάει καλά. Εντόπισε καλωδίωση, ενώ υπήρχε και έντονη οσμή. Ο αστυνομικός που ειδοποιήθηκε μετέφερε τον φάκελο στο μηχάνημα ασφαλείας που υπάρχει στο Δικαστικό Μέγαρο και ο σαρωτής αποκάλυψε τον εκρηκτικό μηχανισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την έρευνα προέκυψε ότι η εκρηκτική ύλη ζύγιζε 502 γραμμάρια, ενώ βρέθηκε μία μπαταρία και ένας πυροκροτητής.

Η ανάλυση της ύλης είχε ενδιαφέρον, καθώς στα συστατικά εντοπίστηκαν Νιτρικό Αμμώνιο, Ξυλαύλερο, Αιθυλενοδινιτρογλυκόλη, Νιτροκυτταρίνη και διμεθυλοεστέρα του φθαλικού οξέος. Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι μία ισχυρή εκρηκτική ύλη που κυκλοφορεί στο εμπόριο με την ονομασία ζελατινοδυναμίτιδα και για να ενεργοποιηθεί χρειάζεται πυροκροτητή, ο οποίος υπήρχε μέσα στον φάκελο.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button