Κόσμος

Χιλιάδες πρόβατα και βοοειδή εγκλωβισμένα σε πλοίο λόγω της κρίσης στην Ερυθρά Θάλασσα – Galaksias.com

Ένα θρίλερ εκτυλίσσεται εδώ και τρεις και πλέον εβδομάδες ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας καθώς χιλιάδες πρόβατα και βοοειδή  βρίσκονται εγκλωβισμένα αφού οι αρχές διέταξαν το ισραηλινό πλοίο που μετέφερε το ζωντανό φορτίο να γυρίσει πίσω, επειδή φοβούνται ότι θα μπορούσε να γίνει στόχος των ανταρτών Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα.

Περισσότερα από 16.000 ζώα βρίσκονται στο MV Bahijah που είναι αγκυροβολημένο στα ανοικτά της Δυτικής Αυστραλίας, όπου επικρατούν συνθήκες καύσωνα, με την αυστραλιανή κυβέρνηση να καλείται να αποφασίσει αν θα επανεξάγει το ζωντανό φορτίο ή θα επιτρέψει στο πλοίο να επιστρέψει στο λιμάνι μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες στη θάλασσα.

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αλιείας και Δασών δήλωσε την Τετάρτη (31/1) ότι εξετάζει το αίτημα του εξαγωγέα να εκφορτώσει ορισμένα από τα ζώα, πριν επανεξάγει τα υπόλοιπα.

Το MV Bahijah αναχώρησε από το λιμάνι Φριμάντλ της Δυτικής Αυστραλίας στις 5 Ιανουαρίου με προορισμό τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ανακοίνωση της αυστραλιανής κυβέρνησης.

Δεκαπέντε ημέρες μετά την έναρξη του ταξιδιού του πλοίου, απορρίφθηκε το αίτημα να εκτραπεί το πλοίο γύρω από την Αφρική, όπως έχουν κάνει άλλα πλοία για να αποφύγουν τους πυραύλους και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των Χούθι.

«Για να διασφαλιστεί η υγεία και η ευημερία του ζωικού κεφαλαίου στο MV Bahijah, το υπουργείο έδωσε εντολή στον εξαγωγέα να επιστρέψει αμέσως το φορτίο στην Αυστραλία», ανέφερε κυβερνητική ανακοίνωση στις 20 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι συνεργαζόταν με τον εξαγωγέα για ένα σχέδιο, αλλά μέχρι την Τετάρτη (31/1) δεν είχε ληφθεί καμία οριστική απόφαση.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button