Επικαιρότητα

Κόκα, χασίς και τα χιλιάρικα… σωρός! – Τρεις υποθέσεις και 8 συλλήψεις στην Κρήτη (pics)

Ειδικότερα, προχθές Τετάρτη έγιναν “τσακωτοί” δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν κόκα και χασίς, χρησιμοποιώντας γκαρσονιέρα που ενοικίαζαν με την ημέρα στην “καρδιά” του Ηρακλείου.

Το “κυνήγι” της μάστιγας της διακίνησης ναρκωτικών από την ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται εν πλήρει εξελίξει, καθώς μέσα σε διάστημα μερικών μόνο ωρών οι Αρχές προχώρησαν σε συνολικά οκτώ συλλήψεις για τρεις διαφορετικές υποθέσεις διακίνησης στην ανατολική Κρήτη. 
Ειδικότερα, προχθές Τετάρτη έγιναν “τσακωτοί” δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι φέρονται να διακινούσαν κόκα και χασίς, χρησιμοποιώντας γκαρσονιέρα που ενοικίαζαν με την ημέρα στην “καρδιά” του Ηρακλείου.

Ο λόγος για δύο άνδρες 31 και 28 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν, αφού μετά από “έφοδο” της Αστυνομίας εντοπίστηκαν πάνω από δύο κιλά χασίς και ποσότητα κοκαΐνης σχεδόν ενός κιλού. 

Οι δύο άνδρες φέρονται να είχαν μετατρέψει την γκαρσονιέρα σε “ορμητήριό” τους. Εντούτοις, η δράση τους δεν πέρασε απαρατήρητη από στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών που φέρονται να τους είχαν θέσει σε παρακολούθηση. Οι αστυνομικοί που τους είχαν βάλει στο “στόχαστρο” έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης “έφοδο” στην γκαρσονιέρα, όπου εντόπισαν ποσότητα κοκαΐνης 966,5 γραμμαρίων και ποσότητα κάνναβης 2 κιλών και 112 γραμμαρίων. 
Εκτός των άλλων, σε χώρους που χρησιμοποιούσαν οι δύο νεαροί, αλβανικής καταγωγής αλλά ελληνικής υπηκοότητας, εντοπίστηκαν τρεις ζυγαριές ακριβείας, τέσσερα κινητά τηλέφωνα και ιδιόχειρες σημειώσεις, ενώ εντοπίστηκε – και κατασχέθηκε – το ποσό των 20.120 ευρώ, το οποίο ήταν κρυμμένο μέσα στον απορροφητήρα της κουζίνας!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ποσότητα κοκαΐνης ήταν διαμοιρασμένη σε φιξάκια. 
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες Πέμπτη ενώπιον του εισαγγελέα Ηρακλείου, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος. Κατόπιν, παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου, προκειμένου να απολογηθούν. Αμφότεροι ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε θα παραμείνουν κρατούμενοι. 

Ναρκωτικά και στο Λασίθι 

Στο μεταξύ, προχθές το μεσημέρι συνελήφθησαν άλλα δύο άτομα που φέρονται να εμπλέκονται σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών, στην ευρύτερη περιοχή του Λασιθίου. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., αξιοποιήθηκαν πληροφορίες της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών Αγίου Νικολάου, που ήθελαν τους δύο αλλοδαπούς να διακινούν ποσότητες ναρκωτικών. 

Το μεσημέρι της Τετάρτης πραγματοποιήθηκαν εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια των αλλοδαπών, αλλά και σε άλλο χώρο που «εξακριβώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών» σε περιοχή της Ιεράπετρας. Εκεί, οι αστυνομικοί βρήκαν – και κατέσχεσαν – περίπου 35 γραμμάρια κάνναβης, περίπου 10 γραμμάρια κοκαΐνης, μια ζυγαριά ακριβείας, ένα τσιγαριλίκι, αλλά και το ποσό των 2.470 ευρώ, που φέρεται να προήλθε από «παράνομες δραστηριότητες». 

Τέσσερις συλλήψεις για “σοκολάτα” 

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στελέχη της Δίωξης Ναρκωτικών μαζί με συναδέλφους τους από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. πραγματοποίησαν άλλη μια επιχείρηση που οδήγησε στην κατάσχεση ποσότητας “σοκολάτας” 650 γραμμαρίων και τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων. Πρόκειται για νεαρούς άνδρες παλαιστινιακής υπηκοότητας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, αρχικά εντοπίστηκαν δύο από τους νεαρούς ηλικίας 22 και 27 ετών την ώρα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα σε περιοχή του Ηρακλείου. Οι νεαροί υποβλήθηκαν σε έλεγχο, με τους αστυνομικούς να βρίσκουν στην κατοχή τους «πέντε αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή πάστας (σοκολάτα), συνολικού βάρους (457) γραμμαρίων». 

Η ποσότητα της κάνναβης κατασχέθηκε, ενώ ακολούθησε “έφοδος” στο σπίτι όπου διαμένουν οι συλληφθέντες μαζί με δύο ακόμη συμπατριώτες τους, ηλικίας 23 και 30 ετών. Οι Αρχές βρήκαν στην οικία τους άλλα 195 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης σε μορφή “σοκολάτας”, η οποία επίσης κατασχέθηκε. Εξάλλου, συνελήφθησαν – εκτός των άλλων – ο 23χρονος κι ο 30χρονος, οι οποίοι επίσης φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. 

Ας σημειωθεί ότι κατασχέθηκαν τέσσερα κινητά τηλέφωνα, καθώς και μια μοτοσυκλέτα ως «μέσο διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών». Οι τέσσερις αλλοδαποί οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα. Οι νεαροί παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια Ηρακλείου, απ’ όπου έλαβαν – και αυτοί – προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας. Μέχρι τότε θα κρατούνται. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button