Επικαιρότητα

Συρρέουν στην Λέσβο οι Τούρκοι τουρίστες για το Σεκέρ Μπαϊράμ (βίντεο) – Galaksias.com

Τις 7.000 αναμένεται να φτάσουν οι Τούρκοι πολίτες που θα επισκεφτούν την Λέσβο για την γιορτή του Σεκέρ Μπαϊράμ που κορυφώνονται αύριο Κυριακή (14/4).

Μόνο την Πέμπτη 11 Απριλίου, έφτασαν στο νησί 1.700, με πέντε καραβάκια από Αιβαλί, προερχόμενοι από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Προύσα και από άλλες πόλεις των τουρκικών παραλίων.

Από τις 6 έως τις 13 Απριλίου περίπου 1.000 τουρίστες θα κάνουν χρήση του μέτρου της γρήγορης visa, το οποίο τέθηκε σε εφαρμογή από τις αρχές Απριλίου, ενώ οι εμπλεκόμενοι με τον τουρισμό φορείς του νησιού δηλώνουν πολύ ικανοποιημένοι από την εφαρμογή του μέτρου, καθώς καταγράφεται μεγάλη τουριστική αύξηση από την Τουρκία.

Στην αύξηση στον αριθμό των Τούρκων επισκεπτών συντέλεσε ο νέος δρόμος Κωνσταντινούπολη – Αϊβαλί που μείωσε την διάρκεια του ταξισιού για όσους θέλουν να επισκεφτούν τα ελληνικά νησιά.

Στους αγαπημένους τους προορισμούς ο Μόλυβος, η Πέτρα, το Πλωμάρι και η Σκάλα Ερεσού, όπου τόσο ξενοδοχεία όσο και εστιατόρια και μπαρ, άνοιξαν για να τους υποδεχθούν, ενώ θα πραγματοποιήσουν εκδρομές και σε Αγιάσο και Μανταμάδο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των φορέων τουρισμού, η τουριστική κίνηση θα αυξηθεί σημαντικά το 2024, φτάνοντας ίσως τις 120.000 χιλιάδες επισκέψεις, ενώ 73.588 επισκέφτηκαν τη Λέσβο το 2023.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button