ΕνημέρωσηΟικονομία

Nέο παράθυρο από την κυβέρνηση για έκτακτη ενίσχυση των πολιτών – Galaksias Portal News

«Παράθυρο» ενίσχυσης των πολιτών με επίδομα Πάσχα άφησε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης μιλώντας σήμερα (14.4.2024) σε τηλεοπτική εκπομπή.

Ο κ. Θεοχάρης εξήγησε πως αν και επί του παρόντος δεν υπάρχει σκέψη να δοθεί κάποιο έκτακτο επίδομα Πάσχα στους πολίτες, αυτό δεν σημαίνει πως η κυβέρνηση δεν παρακολουθεί την κατάσταση.

«Είμαστε κοντά στον πολίτη, όταν υπάρχει η δυνατότητα και οι συνθήκες το επιτρέπουν και το έχουμε αποδείξει την τελευταία πενταετία» είπε ο κ. Θεοχάρης, προσθέτοντας πως «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία σκέψη στην κυβέρνηση να δοθεί κάποια ενίσχυση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παρακολουθούμε την κατάσταση».

Ο Χάρης Θεοχάρης ανέφερε πως η κυβέρνηση παρακολουθεί το ζήτημα και από τις δύο πλευρές, θέλοντας να δει τον προϋπολογισμό να εκτελείται, αφού περάσουν 3-4 μήνες, καθώς ο προϋπολογισμός των πρώτων δύο μηνών, είναι τα έσοδα που προσμετρούνται από τις τελευταίες δόσεις των φόρων του προηγούμενου έτους.

Πάντως υπενθύμισε πως η χώρα βρίσκεται ακόμα σε δημοσιονομική προσαρμογή και δεν πρέπει να οδηγούμαστε σε αποφάσεις με ψηφοθηρικούς σχεδιασμούς.

«Πρέπει να είμαστε χρήσιμοι. Δεν έχει κανένα νόημα να μην πιάσουμε τους στόχους μας και να αναγκαστούμε να πάρουμε μέτρα μετά τις εκλογές. Δηλαδή πριν τις εκλογές, το Πάσχα, να είμαστε καλοί και να έρθουμε τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, και να πάρουμε μέτρα για να συμμαζέψουμε τη χαλάρωση», τόνισε ο κ. Θεοχάρης.

 

To άρθρο Επίδομα Πάσχα: Nέο παράθυρο από την κυβέρνηση για έκτακτη ενίσχυση των πολιτών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button