ΕνημέρωσηΠολιτική

Η Αιμιλία Γερουλάνου υπήρξε γυναίκα με έντονο δημιουργικό αποτύπωμα – Galaksias Portal News

«Η ζωή της Αιμιλίας Γερουλάνου ήταν συνώνυμη της δημιουργικής περιπέτειας και της χειραφέτησης», αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή της η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποχαιρετώντας τη σπουδαία αυτή προσωπικότητα.

Ολόκληρη η δήλωση της υπουργού Πολιτισμού:

«Η ζωή της Αιμιλίας Γερουλάνου, που έφυγε χθες από κοντά μας, ήταν πλούσια σε εμπειρίες και προσφορά. Ως αρχαιολόγος είχε την τύχη να εργαστεί πλάι στον μεγάλο Μανόλη Χατζηδάκη, στο Βυζαντινό Μουσείο, μαθαίνοντας πώς στήνεις μια έκθεση και πώς διοικείς ένα μουσείο. Όταν το 1969 απολύθηκε από τη χούντα, πήγε στο Μουσείο Μπενάκη, που είχε ιδρύσει ο παππούς της, δημιουργώντας το πρώτο στη Ελλάδα φωτογραφικό αρχείο. Αργότερα, πιστεύοντας ότι τα μουσεία πρέπει να προσφέρουν χαρούμενη γνώση, ξεκινώντας από τα παιδιά, δημιούργησε τα πρώτα εκπαιδευτικά προγράμματα για μουσεία, στην Ελλάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ζωή της Αιμιλίας Γερουλάνου ήταν συνώνυμη της δημιουργικής περιπέτειας και της χειραφέτησης. Υπήρξε γυναίκα με έντονο δημιουργικό αποτύπωμα, πολιτικό ον με δυναμική παρουσία, μητέρα που μεγάλωσε δημιουργικούς ανθρώπους. Υπήρξε άνθρωπος για δύσκολες αποστολές. Από τις πιο δύσκολες, όταν βρέθηκε στο τιμόνι του Μουσείου Μπενάκη, μέσα στην κρίση, για να συμβάλει στη σωτηρία του και στην επέκτασή του.

Αποχαιρετώ την Αιμιλία Γερουλάνου, μια πρωτοπόρο γυναίκα του πολιτισμού και της ζωής. Συλλυπητήρια στον Παύλο, στην Ειρήνη, στη Μαρίνα και στην οικογένεια του Μουσείου Μπενάκη που, χάρη και στη δική της συμβολή, δίνει το δικό του στίγμα στον ελληνικό πολιτισμό του 21ου αιώνα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button