ΕνημέρωσηΠολιτική

Εσωτερικός έλεγχος στο υπουργείο Εσωτερικών για τους εκλογικούς καταλόγους – Galaksias Portal News

Τη διενέργεια εσωτερικού ελέγχου στο υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Νίκη Κεραμέως μέσω της ΕΡΤ μετά τις καταγγελίες πολιτών κατά της ευρωβουλευτή Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου η οποία απέστειλε σε απόδημους email πολιτικού περιεχομένου.

Μιλώντας στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ της ΕΡΤ, η Νίκη Κεραμέως είπε ότι παρότι προβλέπεται ρητά από τη νομοθεσία ότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει στοιχεία επικοινωνίας πολιτών. Δεν δίνει τηλέφωνα και email πολιτών σε κανέναν τρίτο και για κανέναν λόγο απόφασίστηκε το εξής: Δόθηκε οδηγία για την διενέργεια  εσωτερικού ελέγχου στο ΥΠΕΣ για την επιβεβαίωση της επάρκειας της ασφάλειας των διαδικασιών προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τους εκλογικούς καταλόγους 2023 και ευρύτερα.

Αυτό το οποίο τονίστηκε με έμφαση από την κα Κεραμέως είναι ότι «παρότι το υπουργείο Εσωτερικών δεν δίνει email και προκειμένου να μην μείνει καμία σκιά είπαμε να γίνει έλεγχος για να επιβεβαιωθεί η επάρκεια της ασφάλειας των διαδικασιών».

Και υπογράμμισε: «Όλο αυτό που συζητάμε δεν έχει καμία σχέση με την επιστολική ψήφο. Τις ίδιες καταγγελίες διαβάζουμε όλοι και εκεί οι χρήστες καταγγέλλουν ότι είχαν γραφτεί στην πλατφόρμα του 2023. Πολλοί από αυτούς λένε ότι είχαν καν γραφτεί για την επιστολική ψήφο».

 

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι θέλει να πλήξει την επιστολική ψήφο. Πάνω από 23.00 αιτήσεις έχουν γίνει από 94 διαφορετικές χώρες, είπε ακόμα η υπουργός. 

Για την κα Ασημακοπούλου η Νίκη Κεραμέως είπε ότι η ίδια έχει δώσει τις απαντήσεις της για το που βρήκε τα email ενώ θα κληθεί να απαντήσει και για την έρευνα που διεξάγεται από χθες από την αρμόδια αρχή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button