ΕνημέρωσηΠολιτική

Η κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει τη συγκάλυψη και ο Καραμανλής πρέπει να βρεθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης

«Η Νέα Δημοκρατία μετά από ένα χρόνο φαίνεται πως αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του για τα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το Μαξίμου έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα κατασκευασμένα «παραμύθια» του κ. Γκρίνμπεργκ περί ανθρώπινου λάθους και «χρόνιων παθογενειών».

Σε ό,τι αφορά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, η Κουμουνδούρου επικαλείται τις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ότι δεν θα κατέβαινε καν στις εκλογές εάν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, καθώς και τις αποστάσεις που έχουν πάρει από τον πρώην υπουργό Μεταφορών οι βουλευτές της ΝΔ, Γιώργος Σταμάτης, Λευτέρης Κτιστάκης και Φίλιππος Φόρτωμας, οι οποίοι τόνισαν πως στη θέση του θα είχαν ήδη ζητήσει την άρση της ασυλίας τους για να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Η ανακοίνωση του του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τα Τέμπη:

Η Νέα Δημοκρατία μετά από ένα χρόνο φαίνεται πως αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να κρύβει τις τεράστιες ευθύνες του Κώστα Αχ. Καραμανλή για το έγκλημα των Τεμπών.

Το «άδειασμα» ξεκίνησε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος μίλησε για «ατομική επιλογή και ατομικό δικαίωμα» όσον αφορά την άρση του άρθρου 86 για τον πρώην υπουργό, ενώ σημείωσε επίσης πως «κανένας δεν είναι α πριόρι ένοχος ή α πριόρι αθώος».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης είπε ότι δεν θα κατέβαινε καν στις εκλογές εάν ήταν στη θέση του κ. Καραμανλή, ενώ οι βουλευτές της κυβέρνησης, Γιώργος Σταμάτης, Λευτέρης Κτιστάκης και Φίλιππος Φόρτωμας πήραν αποστάσεις από τον βουλευτή Σερρών, τονίζοντας πως στη θέση του θα είχαν ήδη ζητήσει την άρση της ασυλίας τους για να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη.

Το Μαξίμου έχει πλέον συνειδητοποιήσει πως δεν μπορεί να συνεχίσει να κρύβεται πίσω από τα κατασκευασμένα «παραμύθια» του κ. Γκρίνμπεργκ περί ανθρώπινου λάθους και «χρόνιων παθογενειών», όπως προσχηματικά επανέλαβε και στο πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας στην εξεταστική.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταλαβαίνει πως δεν μπορεί να συνεχίσει το «έγκλημα» της συγκάλυψης, χωρίς συνέπειες.

Ο κ. Καραμανλής πρέπει να βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έτσι θα παραγραφούν οι ευθύνες που βαραίνουν το Μέγαρο Μαξίμου για την άθλια επιχείρηση συγκάλυψης.

Είναι αδιαμφισβήτητο πια.

Είμαστε αντιμέτωποι με δύο εγκλήματα. Με την τραγωδία των 57 νεκρών στα Τέμπη και με την διαρκή προσπάθεια από την κυβέρνηση για τη συγκάλυψη των πραγματικών ευθυνών και των ενόχων.

Αν για το πρώτο έγκλημα πρέπει να διερευνηθούν, εκτός από τις πολιτικές και οι ποινικές προεκτάσεις, σε ό,τι αφορά τις ενέργειες του Κ. Αχ. Καραμανλή και του τότε υφυπουργού Υποδομών, Γ. Καραγιάννη, το δεύτερο έχει άλλη διάσταση. Είναι συλλογικό, ως προς τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και το μέγεθος των εμπλεκομένων στελεχών της, αλλά έχει «αρχή, μέση και τέλος». Με αρχή τον ίδιο τον Κυρ. Μητσοτάκη. Σ’ αυτό εντάσσονται και πρέπει να διερευνηθούν, ο ρόλος και οι ευθύνες του πρώην υφυπουργού Παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρ. Τριαντόπουλου, για το «μπάζωμα» της αλήθειας, όσο και του ΓΓ του Υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασία, Β. Παπαγεωργίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button