ΕνημέρωσηΟικονομία

Φόβοι για νέο χτύπημα όσο δεν υπάρχει προκήρυξη – Galaksias Portal News

Ανησυχία επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ. και στην Αντιτρομοκρατική από την έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Αθήνας τα ξημερώματα του Σαββάτου. Οι αρχές χαρακτηρίζουν την έκρηξη απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας ως «σοβαρή εγκληματική ενέργεια».

Τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκονται εν αναμονή της προκήρυξης της οργάνωσης, ενώ υπάρχει ανησυχία ότι όσο αυτή αργεί, υπάρχει πιθανότητα και για ένα δεύτερο χτύπημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ελέγχονται εξονυχιστικά τις κάμερες ασφαλείας για να αποκρυπτογραφήσει τις κινήσεις των δραστών, που εκτιμά ότι ήταν τουλάχιστον δύο. Το επικρατέστερο σενάριο, θέλει τον έναν να φτάνει πεζός, να κρεμάει σακίδιο με βόμβα στα κάγκελα, μετά να πηγαίνει σε κοντινό σημείο όπου τον περίμεναν ένα η περισσότερα άτομα για να διαφύγουν με μηχανή.

Δείτε το βίντεο:

Oι Αρχές εξετάζουν από την ανάλυση των βίντεο αν υπάρχει κάποιο σημείο που ενδεχομένως δείχνει ακάλυπτα τα πρόσωπά τους, εάν υπάρχει κάποιο σημείο το οποίο να δείχνει την διαφυγή τους από την περιοχή, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί και το πληροφοριακό δίκτυο, καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχει σύμπραξη ανάμεσα στους παλιούς του ένοπλου αντάρτικου πόλεως, δηλαδή έμπειρα πρόσωπα της τρομοκρατίας με μία νέα γενιά, πιθανότατα αχαρτογράφητη για την Ελληνική Αστυνομία. Άτομα δηλαδή τα οποία πιθανόν να μην έχουν κανένα ποινικό παρελθόν και να ανέλαβαν αυτή την υψηλού ρίσκου ενέργεια.

Οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι έχουν να κάνουν με την τέλεια έκρηξη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Μετά την έκρηξη, στο σημείο του χτυπήματος, το μόνο που είχε μείνει από τον μηχανισμό ήταν ένα κομμάτι πανί από το σακίδιο και ένα από τη σακούλα. Αξιωματικοί εκτιμούν πως μέσα στο σακίδιο βρισκόντουσαν 3 με 5 κιλά εκρηκτικής ύλης. Υπογραμμίζεται επίσης πως το σημείο όπου τοποθετήθηκε ο μηχανισμός ήταν «ιδανικό» λόγω λαμαρίνας που «έστειλε» το ωστικό κύμα στο υπουργείο. Αυτό δείχνει πως ήξεραν οι δράστες ακριβώς πώς να κινηθούν και επρόκειτο για καλά σχεδιασμένη επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, κεραίες κινητής τηλεφωνίας στην Ιερά Οδό «έπιασαν» τα δυο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα των τρομοκρατών στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Όπως αποδεικνύεται, και τα δύο τηλεφωνήματα έγιναν από πακιστανικό κινητό «φάντασμα».

Υλικές ζημιές στο υπουργείο Εργασίας

Το Υπουργείο λειτουργεί κανονικά

Για τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μετά την έκρηξη βόμβας στη Σταδίου μίλησε στο ΕΡΤNEWS ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος τόνισε ότι το Υπουργείο λειτουργεί κανονικά, με τους εργαζόμενους να βρίσκονται στις θέσεις τους. «Οι υλικές ζημιές, οι οποίες ήταν πολλές και εκτεταμένες έχουν αποκατασταθεί στο 100%».

«Σήμερα λοιπόν με ασφάλεια οι εργαζόμενοι βρίσκονται στις θέσεις τους και αυτό το οποίο θέλω να τονίσω είναι ότι το κτίριο του Υπουργείου Εργασίας είναι δημόσια περιουσία, ανήκει στον ελληνικό λαό και η συντήρησή του πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο».

Ο υφυπουργός διευκρίνισε τι οι «ζημιές ήταν αρκετές. Έχουμε πάνω από 35 με 40 τζάμια τα οποία είχαν σπάσει από τον καπνό από το ωστικό κύμα. (…) Έγινε μια υπερπροσπάθεια μέσα στο Σαββατοκύριακο και σήμερα μπορεί να λειτουργεί κανονικά το υπουργείο και μάλιστα θέλω να πω ότι θα ήταν πάρα πολύ άδικο και άσχημο να μην είχαν τη δυνατότητα οι εργαζόμενοι να δουλεύουν για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button