ΕνημέρωσηΟικονομία

Με τη μέθοδο Heimlich εστιάτορας έσωσε κοριτσάκι – Galaksias Portal News

Σωτήρια ήταν η παρέμβαση για τη ζωή ενός κοριτσιού, από ένα ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Κρήτη, ο  οποίος λειτουργώντας με ψυχραιμία μαζί με τον πατέρα του παιδιού κατάφεραν να το γλιτώσουν ενώ πνιγόταν.

Συγκεκριμένα, το μικρό κορίτσι στραβοκατάπιε ενώ έτρωγε με τους γονείς του σε ταβέρνα στο χωριό Λαγολιό του Δήμου Φαιστού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πατέρας σηκώθηκε αμέσως και άρχισε να δίνει τις πρώτες βοήθειες στο παιδί με τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας Αντώνη Σελιανάκη, να αναλαμβάνει δράση.

Κάνοντας την τεχνική Heimlich και με τον πατέρα να δίνει χτυπήματα στην πλάτη του παιδιού, κατάφεραν να δώσουν και πάλι ανάσα στο κοριτσάκι που δεν μπορούσε να αναπνεύσει, καθώς στο λαιμό του είχε σταθεί ένα κομμάτι κρέας.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το επίμαχο βίντεο από το κλειστό κύκλωμα του καταστήματος με τους γονείς να τον ευχαριστούν για την άμεση και αποτελεσματική συνδρομή του, ενώ αναφέρθηκε στο σημαντικό σεμινάριο πρώτων βοηθειών που παρακολούθησε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με αφορμή ένα χθεσινό περιστατικό που κατέγραψε η κάμερα του μαγαζιού (ταβέρνα Ίμερος) θα ήθελα να δείτε πόσο σημαντικό ήταν το σεμινάριο πρώτων βοηθειών που έγινε στην αίθουσα του σχολείου στο χωριό μας. Ένα κοριτσάκι που έτρωγε στο μαγαζί με την οικογενεια του ξαφνικά το είδα να μην μπορεί να πάρει ανάσα είχε τα χέρια του στο λαιμό ο πατέρας του προσπαθούσε να το βοηθήσει εκείνη την στιγμή έτρεξα το πήρα από τα χέρια του πατέρα και του έκανα ότι ακριβώς μας έδειξαν στο σχολείο ο Ερυθρός Σταυρός και το αποτέλεσμα ήταν συγκινητικό πραγματικά μόλις βγήκε το «εμπόδιο» από το λαιμό άρχισε να παίρνει αέρα ξανά και έβαλε τα κλάματα!
Ευχαριστώ για άλλη μια φορά τον Ερυθρό Σταυρός που μας έκανε το σεμινάριο και μπόρεσα να βοηθήσω αυτό το παιδί!»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button