Τρόπος Ζωής

Καταγραφή στο πεδίο βέλτιστων πρακτικών για ασυνόδευτα ανήλικα & ευάλωτες ομάδες – Galaksias Portal News

Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποίησαν διημερίδα που ολοκληρώθηκε με έρευνα πεδίου στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Κ.Υ.Τ) Λέσβου και στις Κλειστές Ελεγχόμενες Δομές (Κ.Ε.Δ.) του Καρά Τεπέ, για την  καταγραφή των βέλτιστων πρακτικών αναγνώρισης και διαχείρισης ασυνόδευτων ανηλίκων και ευάλωτων ομάδων.

Πρόκειται για δράση χρηματοδοτούμενη τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, που υλοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία με εταίρο το ΚΕ.ΜΕ.Α. και εντάσσεται στο πλαίσιο των προγραμμάτων εκπαίδευσης για την υποστήριξη του προληπτικού και κοινωνικού έργου της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από πανεπιστημιακούς, ερευνητές και εμπειρογνώμονες για τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης των ασυνόδευτων ανηλίκων και άλλων ευάλωτων ομάδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στόχος είναι η  δημιουργία εκπαιδευτικών εργαλείων εστιασμένων στις ειδικές συνθήκες των Κ.Υ.Τ., με την αξιοποίηση καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων, όπως για παράδειγμα τη χρήση προσομοιωτών. Στο πλαίσιο του έργου έχουν εκπονηθεί 12 εκπαιδευτικά σενάρια με προσομοιωτές εντοπισμού ευαλωτότητας, για τη βελτίωση των πρακτικών που χρησιμοποιούνται, την αναγνώριση προβλημάτων και την αποτελεσματική  διαχείριση τους.

Ήδη, έχουν εκπαιδευτεί 30 αστυνομικοί οι οποίοι στη συνέχεια θα εκπαιδεύσουν ακόμη 330 αστυνομικούς πρώτης γραμμής, εξασφαλίζοντας την έγκαιρη αναγνώριση, διαχείριση και παροχή βοήθειας στις ευάλωτες ομάδες. Επίσης, πρόκειται επίσης να εκδοθεί εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που θα στηρίζεται σε σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις διαχείρισης ευάλωτων ομάδων και θα αξιοποιεί τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν στις έρευνες πεδίου.

Στην διημερίδα παραβρέθηκαν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Ιωάννης Σταυρακάκης,  ο Αναπληρωτής Διευθυντής του ΚΕ.ΜΕ.Α κ. Νίκος Γερασιμίδης, ο βουλευτής Επικρατείας ΝΔ κ. Γιώργος Σταμάτης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button