Κόσμος

Η Ισπανία καταδικάζει τους «απαράδεκτους» θανάτους αμάχων στο μακελειό της Γάζας

Ο επικεφαλής της ισπανικής διπλωματίας, Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες χαρακτήρισε χθες, Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου, «απαράδεκτα» τα γεγονότα που οδήγησαν στον θάνατο 100 και πλέον ανθρώπων, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Χαμάς, όταν μια διανομή τροφίμων μετατράπηκε σε εφιάλτη στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται στη Γάζα, με δεκάδες παλαιστίνιους άμαχους νεκρούς καθώς περίμεναν τρόφιμα. Υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη να υπάρξει κατάπαυση του πυρός», τόνισε ο ΥΠΕΞ της Ισπανίας μέσω X (του πρώην Twitter).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορεί να εισέρχεται ανεμπόδιστα», πρόσθεσε. «Η τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου είναι υποχρεωτική», θύμισε.

Σύμφωνα με τη Χαμάς, τουλάχιστον 112 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και άλλοι 760 τραυματίστηκαν χθες, Πέμπτη, στη Νάμπλους, όταν πλήθος κινήθηκε προς φορτηγά με τρόφιμα και ισραηλινοί στρατιωτικοί άνοιξαν πυρ.

Το Ισραήλ έκανε λόγο για «περιορισμένα» πυρά εναντίον του πλήθους από στρατιώτες του που «απειλούνταν» και διαβεβαίωσε ότι στην πλειονότητά τους οι νεκροί ποδοπατήθηκαν εξαιτίας του πανικού ή «παρασύρθηκαν» από φορτηγά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button