Επικαιρότητα

«Είναι ξεκάθαρο ότι χρειαζόμαστε τον Τραμπ στην Ευρώπη» – Galaksias.com

To εγκώμιο του Ντόναλντ Τραμπ έπλεξε για μια ακόμα φορά ο ηγέτης της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν. Κατά την διάρκεια πρόσφατης συνέντευξης που παραχώρησε στο γαλλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Le Point, ρωτήθηκε για την πιθανή επιστροφή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο αργότερα αυτό το έτος και τις πιθανές επιπτώσεις που θα είχε ένα τέτοιο εκλογικό αποτέλεσμα στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

«Έχω ξεκαθαρίσει ότι χρειαζόμαστε τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ευρώπη. Γιατί όταν ο Τραμπ λέει Κάνε ξανά την Αμερική σπουδαία, μας νομιμοποιεί να λέμε «Κάνε την Ευρώπη ξανά σπουδαία. Ο Τραμπ ήταν ένας από τους πιο επιτυχημένους προέδρους εξωτερικής πολιτικής των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν έχει ξεκινήσει ούτε έναν πόλεμο. Οι Συμφωνίες του Αβραάμ ήταν η μόνη σοβαρή ευκαιρία να φέρει ειρήνη, ισορροπία και έναν αποδεκτό τρόπο ζωής σε μια πολύ δύσκολη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Παραμένω προσωπικά πεπεισμένος ότι αν, τον Φεβρουάριο του 2022, πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν θα υπήρχε πλέον πόλεμος στην Ευρώπη», είπε ο Ούγγρος ηγέτης.

«Σήμερα, δεν βλέπω κανέναν άλλον στην Ευρώπη ή την Αμερική που να είναι αρκετά ισχυρός ηγέτης για να σταματήσει τον πόλεμο», πρόσθεσε. Αναφορικά με τη στάση που κρατάει για τον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:
«Τίποτα δεν άλλαξε. Επομένως, η θέση της Ουγγαρίας παραμένει σαφής: Όσο περνά ο καιρός, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει στρατιωτική λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία», είπε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button