Επικαιρότητα

Ξυπνούν μνήμες από την υπόθεση θανάτου της 31χρονης Κλειούς – Galaksias.com

Στο σκαμνί θα καθίσει αύριο (21/2) ο 44χρονος σύντροφος της άτυχης κοπέλας – Πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών

Μνήμες από την υπόθεση θανάτου της 31χρονης Κλειούς, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο σπίτι όπου διέμενε, σε συνοικία της πόλης του Ηρακλείου, τον Νοέμβριο του 2019, αναμένεται να ξυπνήσουν αύριο Τετάρτη στα Δικαστήρια. 

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης (Ηράκλειο) αναμένεται να καθίσει για να δικαστεί – σε δεύτερο βαθμό – ο 44χρονος σύντροφος της άτυχης κοπέλας, ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 13 ετών για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο». 

Το ζευγάρι ήταν μαζί για κάποια χρόνια, ενώ, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, αμφότεροι είχαν υπάρξει χρήστες ναρκωτικών και ανά περιόδους παρακολουθούσαν προγράμματα απεξάρτησης. 

Σύμφωνα με το βούλευμα με το οποίο είχε παραπεμφθεί να δικαστεί ο 44χρονος ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος φέρεται να χτύπησε την κοπέλα επειδή θεώρησε ότι η τελευταία είχε κάνει χρήση ναρκωτικών. 

Ο ίδιος είχε υποστηρίξει, πάντως, πρωτόδικα στην απολογία του ότι αγαπούσε και πρόσεχε την Κλειώ, ενώ για την επίμαχη μέρα ανέφερε ότι την έπιασε από τον γιακά και τη σήκωσε, με αποτέλεσμα να «τρανταχτεί». 

Πρωτοβάθμιο δικαστήριο

Η εκδίκαση της υπόθεσης από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2021, οπότε και το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 44χρονο Κρητικό. 

Ο εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να κηρυχθεί ένοχος ο κατηγορούμενος για «ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με ενδεχόμενο δόλο». Όντως, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, “υιοθετώντας” την εισαγγελική πρόταση, έκρινε ένοχο κατά πλειοψηφία (4-3) τον 44χρονο για τη συγκεκριμένη πράξη. Ας σημειωθεί ότι μειοψήφησαν τρεις ένορκοι, οι οποίοι είχαν την άποψη ότι ο 44χρονος πρέπει να καταδικαστεί για «θανατηφόρα σκοπούμενη σωματική βλάβη». 

Η Έδρα δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στον καταδικασθέντα. Κατόπιν, ο εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί στον 44χρονο κάθειρξη 14 ετών. Τελικά του επιβλήθηκε – ομόφωνα – ποινή κάθειρξης 13 ετών. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου δε χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντος, κάτι που σημαίνει ότι ο 44χρονος παρέμεινε στη φυλακή. 

Κατά την ακροαματική διαδικασία είχαν καταθέσει, μεταξύ άλλων, οι γονείς και η αδερφή της 31χρονης. Τα μέλη της οικογένειας της Κλειούς ανέφεραν ότι η 31χρονη και ο κατηγορούμενος αγαπούσαν ο ένας τον άλλον, αλλά κι ότι υπήρχαν εντάσεις στη σχέση τους. Αναφέρθηκαν ακόμη και στο ότι η Κλειώ είχε περάσει ισχαιμικό επεισόδιο. Εξάλλου, κατά την ακροαματική διαδικασία έγινε αναφορά και σε περιστατικό κατά το οποίο ο κατηγορούμενος είχε ασκήσει βία σε βάρος της 31χρονης, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα δόντια της.

Τι είχε πει στην απολογία του

Ως μάρτυρες κατέθεσαν και αστυνομικοί που είχαν ασχοληθεί τότε με την υπόθεση. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε ότι αρχικά θεωρήθηκε ότι ο θάνατος της Κλειούς επήλθε από τη χρήση ναρκωτικών ουσιών. Όπως ειπώθηκε, ωστόσο, αφού ολοκληρώθηκε η ιατροδικαστική εξέταση στη σορό της άτυχης κοπέλας, η Αστυνομία ενημερώθηκε για το ότι επρόκειτο για ανθρωποκτονία. 

Την αγαπούσα και την πρόσεχα

Σύμφωνα με τις εν λόγω καταθέσεις, ακολούθησε η προσαγωγή του 44χρονου, ο οποίος μετά από ώρες είπε στους αστυνομικούς ότι τσακώθηκε με την 31χρονη και την ταρακούνησε. 

Στην απολογία του, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου, ο 44χρονος ανέφερε ότι αγαπούσε πάρα πολύ την 31χρονη κι ότι την πρόσεχε. Μιλώντας για την επίμαχη ημέρα, ανέφερε ότι θεώρησε πως η Κλειώ είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και εκνευρίστηκε. Ως αποτέλεσμα, την άρπαξε και την ταρακούνησε. 

Ας σημειωθεί ότι τον Φεβρουάριο του 2023, ο 44χρονος είχε προβεί σε αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό. Με λίγα λόγια, ο 43χρονος ζήτησε να αποφυλακιστεί μέχρι να διεξαχθεί το Εφετείο της υπόθεσης. Εντούτοις, η Έδρα απέρριψε το αίτημα και ο 43χρονος παρέμεινε στη φυλακή.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button