ΕνημέρωσηΠολιτική

Οι ΠΑΕ υπεύθυνες για ό,τι συμβεί μέσα στα γήπεδα – Δεν έχουν καμία δουλειά οι αστυνομικοί – Galaksias Portal News

Για τις αλλαγές στην αστυνομία, την αυξημένη εγκληματικότητα και τη βία στα γήπεδα μίλησε στην ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Όσον αφορά στις κάμερες στα γήπεδα, τα ηλεκτρονικά εισιτήρια και για το πότε θα ανοίξουν για τους φιλάθλους, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την πεποίθηση πως όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα θα υπάρχουν κάμερες και πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα»

«Είναι ένα θέμα το οποίο χειρίζεται το υπουργείο Αθλητισμού. Τα πράγματα πάνε καλά σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα.
Συμμετέχει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε αυτή την προσπάθεια. Πιστεύω ότι όταν θα αρχίσουν τα πλέι οφ να είναι οι κάμερες, τουλάχιστον στα μεγάλα γήπεδα που θα γίνονται αυτοί οι αγώνες. το ηλεκτρονικό εισιτήριο θα λειτουργήσει άμεσα».

Για την παρουσία αστυνομικών στα γήπεδα ήταν κατηγορηματικός: «Δεν έχουν καμιά δουλειά οι αστυνομικοί στα γήπεδα. Οι αστυνομικοί είναι έξω από τα γήπεδα. Τον έλεγχο στην είσοδο τον πραγματοποιούν οι ΠΑΕ, οι οποίες είναι υπεύθυνες για ό,τι συμβαίνει μέσα στο γήπεδο. Μόνο αν υπάρξουν σοβαρά επεισόδια».

«Εγκληματικά στοιχεία αυτοί που δημιουργούν προβλήματα στα γήπεδα»

Όπως σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, «οι ομάδες που δημιουργούν τα προβλήματα είναι εγκληματικές ομάδες. Δεν είναι απλά χουλιγκάνοι που πάνε κάποιοι και κάνουν φασαρία στο γήπεδο. Είναι εγκληματικά στοιχεία, αντικοινωνικά στοιχεία τα οποία συμμετέχουν σε ομάδες οργανωμένου εγκλήματος που κάνουν και άλλα πράγματα και ναρκωτικά και βία ασκούν. Πολλά πράγματα τα οποία έχουν σχέση με το βαρύ έγκλημα».

Όπως ενημέρωσε «προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υποδιεύθυνση αθλητικής βίας στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις, ούτως ώστε να διεισδύσει σε αυτές τις οργανώσεις και να τελειώνουμε μια και καλή με αυτό το θέμα, συν τις προσπάθειες που πρέπει να κάνουν οι ΠΑΕ και όχι μόνο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και στο μπάσκετ, ακόμα και στο βόλεϊ, ακόμα και σε απίστευτα μικρούς αγώνες, έτσι ώστε να εξαφανιστεί κάθε έννοια βίας από αυτά».

Στην μη εφαρμογή των νόμων αλλά και στην ίδια την αστυνομία που «πρέπει να έχει μια συνέχεια στη δουλειά της. Το έγκλημα χρειάζεται διείσδυση και εξάρθρωση» απέδωσε το γεγονός πως δεν έχει καταπολεμηθεί η βία στα γήπεδα, και έφερε το εξής παράδειγμα: «Υπάρχει μια διάταξη που λέει ότι όποιος είναι υπόδικος ή κατάδικος, ενδεχομένως για θέματα αθλητικής βίας, είναι υποχρεωμένος να παρουσιάζεται κατά τη διάρκεια την ώρα που υπάρχει ένας αγώνας της ομάδας του στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Δεν υπάρχει κάποιος που παρουσιάζεται. Δεν του έχει επιβληθεί τέτοια ποινή. Αυτό είναι θέμα της δικαιοσύνης».

Όσον αφορά στην αστυνομία που όπως είπε «πρέπει να έχει μια συνέχεια στη δουλειά της» και εξήγησε: «Επιμένω ότι πρόκειται για ένα έγκλημα. Το έγκλημα λοιπόν χρειάζεται διείσδυση και εξάρθρωση. Και τρίτον υπάρχουν και οι αθλητικοί νόμοι οι οποίοι εφαρμόζονται»

«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα – Ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου»

«Να πάρουμε τα παιδιά μας και να πάμε όλοι στα γήπεδα που ανοίγουν 12 Φεβρουαρίου και να τελειώνουμε με όλους αυτούς» είπε ο υπουργός και συμπλήρωσε «Έτσι θα αναγκάσουμε και τους ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία καίγονται ή δεν έχουν λόγους να έχουν γήπεδα τα οποία δημιουργούν προβλήματα γιατί κι αυτοί εισπράττουν από έναν καλό αγώνα, μια συνεργασία».

«Θα υπάρξει συνεργασία με τις ΠΑΕ για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα»

Ρεαλιστική θεωρεί ο υπουργός τη συνεργασία με τις ΠΑΕ για την εξάλειψη της βίας στα γήπεδα. «Εδώ λοιπόν είναι και η εφαρμογή του αθλητικού νόμου. Ότι όποιος ασχημονεί μέσα στο γήπεδο, βλάπτει την ομάδα του. Ή όταν είναι στο αντίπαλο γήπεδο βλάπτει την ομάδα του, η οποία παίζει εκτός έδρας».

Και υποσχέθηκε ότι «θα καταβάλω μεγάλη προσπάθεια έτσι ώστε αυτά τα εγκληματικά στοιχεία να τα οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη και να τελειώνουμε γιατί είναι οργανωμένο έγκλημα».

«Κάμερες σε όλο το φάσμα της αστυνομίας – Σύντομα ο διαγωνισμός για 2.500 body κάμερες»

Για την διαδικασία προμήθειας ατομικών καμερών στους αστυνομικούς που είχε ξεκινήσει στην προηγούμενη θητεία του στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είπε: «Λειτούργησαν τότε οι ατομικές κάμερες των αστυνομικών. Ήταν ένα μικρό πιλοτικό πρόγραμμα, που λειτούργησε. Υπήρξαν κάποιες αντιδράσεις. Κακώς κατά την άποψή μου. Η κάμερα διασφαλίζει και τον αστυνομικό, διασφαλίζει και τον πολίτη, διασφαλίζει τη διαφάνεια και την ορθή διαχείριση περιστατικών, όταν υπάρχουν προβλήματα».

Και διευκρίνισε πως: «Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί διαγωνισμός, ούτως ώστε να παραλάβουμε κάπου 2.500 body κάμερες, κάμερες δηλαδή που θα φέρουν οι αστυνομικοί, και σε περιπολικά και στις ομάδες της ΔΙΑΣ, της δίκυκλης αστυνόμευσης και βεβαίως κάμερες σταθερές για τους δρόμους. Πιστεύω ότι σύντομα θα τρέξουν αυτοί οι διαγωνισμοί έτσι ώστε να έχουμε σε όλο το φάσμα της αστυνομίας κάμερες».

 

To άρθρο Χρυσοχοΐδης: Οι ΠΑΕ υπεύθυνες για ό,τι συμβεί μέσα στα γήπεδα – Δεν έχουν καμία δουλειά οι αστυνομικοί δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button