Επικαιρότητα

Σε μια εβδομάδα 3.091 έλεγχοι, 24 συλλήψεις και 532 παραβάσεις στην Κρήτη – Galaksias.com

Ελέγχθηκαν (3.091) άτομα και (2.607) οχήματα, συνελήφθησαν (24) άτομα και βεβαιώθηκαν (532) παραβάσεις

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την καταστολή της εγκληματικότητας και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, οργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν αστυνομικές επιχειρήσεις κατά το χρονικό διάστημα από την 02 έως και 08/02/2024 από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και Λασιθίου.

Η εξόρμηση κάλυψε όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων και περιλάμβανε ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, έρευνες σε οικίες καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις -κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση με ιδιαίτερη έμφαση στον έλεγχο της μέθης των οδηγών κατά την οδήγηση.

Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων:

· ελέγχθησαν 3.091 άτομα και 2.607 οχήματα,

· βεβαιώθηκαν 516 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας εκ των οποίων 49 μέθη και 16 λοιπές παραβάσεις,

· προσήχθησαν 68 άτομα,

· συνελήφθησαν 24 άτομα εκ των οποίων δύο (2) ανήλικοι, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών, όπλων, παιγνίων, παρεμπόριο, ηχορύπανση και ΚΟΚ.

Κατασχέθηκαν, μικροποσότητες κάνναβης, ναρκωτικά δισκία, σιδερένιο ρόπαλο, είδη παρεμπορίου, 3 παιγνιομηχανήματα, το χρηματικό ποσό των 307 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και η οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος αποτελεί αιτία πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος ενώ η χρήση προστατευτικού κράνους και ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση μειώνει τη σοβαρότητα των τραυματισμών σε περίπτωση ατυχήματος .

Παρόμοιες επιχειρησιακές δράσεις που έχουν ως κύρια χαρακτηριστικά την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη διενέργεια στοχευμένων ελέγχων, όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button