ΕνημέρωσηΠολιτική

Συμμετέχει στην απεργία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου-αντιδρά στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Galaksias Portal News

Η ΑΔΕΔΥ, μαζί με τα διαχρονικά αιτήματα της 8ης Μαρτίου, που είναι ίση αμοιβή για ίση εργασία και ίσες ευκαιρίες σε γυναίκες και άντρες, για το 2024, αφιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις γυναίκες της Παλαιστίνης.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, «ζητά την κατάπαυση του πυρός, ασφαλή δίοδο για την ανθρωπιστική βοήθεια, την απελευθέρωση ομήρων και κρατουμένων, την απόρριψη του εκτοπισμού των Παλαιστινίων από τη Γάζα και τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Φέτος, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ εντάσσει στο πλαίσιο της κινητοποίησης της 8ης Μαρτίου και της στάσης εργασίας από τις 11:00 π.μ. μέχρι τη λήξη του ωραρίου εργασίας τη μαζική έκφραση εναντίωσης στο αντισυνταγματικό νομοσχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων».

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνει κάλεσμα την Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, για συμμετοχή στην πανελλαδική-πανεκπαιδευτική πορεία, απαιτώντας «να μην ψηφιστεί ο αντισυνταγματικός αυτός νόμος».

«Καλούμε να εκφραστεί αγωνιστικά η στήριξη των δημοσίων υπαλλήλων στον αγώνα όλων φοιτητικών συλλόγων και όλων των φορέων της ακαδημαϊκής και εκπαιδευτικής κοινότητας, των μαθητών, των εργατικών σωματείων και όλης της κοινωνίας, για να μην περάσουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και η περαιτέρω διάλυση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στηρίζουμε τα αιτήματα των φοιτητικών συλλόγων, γιατί η Παιδεία είναι υπόθεση όλου του λαού» τονίζει η ΑΔΕΔΥ και εκφράζει την αντίθεσή της στην αναθεώρηση του άρθρου 16, στηρίζοντας τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button