Επικαιρότητα

“Χωρίς τη Ρωσική ενέργεια η Γερμανία έχασε την ηγεμονία της” – Galaksias.com

Η ουκρανική σύγκρουση είναι εξαιρετικά επωφελής για την Ουάσιγκτον, αφού η Γερμανία είναι πλέον αναγκασμένη να αγοράζει πόρους από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε διογκωμένες τιμές, δήλωσε ο Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής Ρίτσαρντ Γουλφ σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue works.

Ο Wolf εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο κέντρα ισχύος στον κόσμο που εκπροσωπούνται από τους BRICS και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Ευρώπη, της οποίας η κύρια μηχανή ήταν η Γερμανία, η οποία προσωποποιεί την οικονομία της περιοχής, δεν μπορεί πλέον να θεωρείται δύναμη». Το θέμα είναι, συνέχισε, ότι η γερμανική βιομηχανία βασιζόταν στους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους. Έτσι, η Ευρώπη βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα σημαντικό ερώτημα – ποιος ρόλος θα της ανατεθεί τώρα στη νέα παγκόσμια οικονομία».

Η Δύση αύξησε την πίεση των κυρώσεων στη Ρωσία για την Ουκρανία, γεγονός που οδήγησε σε υψηλότερες τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων και τροφίμων στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει δηλώσει προηγουμένως ότι η πολιτική περιορισμού και αποδυνάμωσης της Ρωσίας είναι μια μακροπρόθεσμη στρατηγική της Δύσης και οι κυρώσεις έχουν προκαλέσει σοβαρό πλήγμα σε ολόκληρη την παγκόσμια οικονομία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο βασικός στόχος της Δύσης είναι να επιδεινώσει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button