ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στο Sao Paulo η μάχη για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  ABB FIA Formula E – Galaksias Portal News

Η Nissan Formula E Team είναι πανέτοιμη για τον 4ο Αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ABB FIA που θα γίνει στο Sao Paulo. Σήμερα, Παρασκευή, στις 16:25 ξεκινούν τα προκριματικά για το πρωτάθλημα Formula E . Και αύριο το μεσημέρι (14.00 στη Βραζιλία) θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Η ομάδα της Nissan Formula E Team θα προσπαθήσει να χτίσει πάνω στην θετική εμφάνιση που πέτυχε στην Ντιρίγια, όπου ο Oliver Rowland κατέκτησε την pole position και την τρίτη θέση, με τον Sacha Fenestraz να εξασφαλίζει βαθμούς στην έκτη θέση. Μετά από ένα διάλειμμα επτά εβδομάδων, οι δύο οδηγοί είχαν την ευκαιρία να αναλύσουν όσα έχουν συμβεί στην αρχή του φετινού πρωταθλήματος και να συνεργαστούν με την ομάδα για την προετοιμασία του ταξιδιού στο Σάο Πάολο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια πόλη με πάθος για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, ο αγώνας θα διεξαχθεί στην περιοχή Santana, με την κύρια ευθεία να βρίσκεται στο Anhembi Sambadrome, τον τόπο διεξαγωγής του διάσημου Καρναβαλιού του Σάο Πάολο. Η πίστα μήκους 2,93 χιλιομέτρων διαθέτει 11 στροφές, με τρεις μεγάλες ευθείες που οδηγούν στις κλειστές στροφές 1, 4 και 7, προσφέροντας στους οδηγούς άφθονες ευκαιρίες προσπέρασης.

Η Nissan έχει ισχυρή παρουσία στη Βραζιλία, έχοντας ανοίξει εργοστάσιο παραγωγής στο Resende Industrial Complex στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2014. Η Nissan δεσμεύθηκε πρόσφατα για μια περαιτέρω επένδυση 2,8 δισεκατομμυρίων R$ (560 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) για την παροχή νέου εξοπλισμού με σκοπό την παραγωγή δύο νέων SUV και την συναρμολόγηση ενός προηγμένου turbo κινητήρα στο εργοστάσιο. Το επενδυτικό σχέδιο 2023-2025 αποτελεί μέρος της στρατηγικής για την επίτευξη των στόχων που ορίζονται στο όραμα Ambition 2030 της Nissan.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Tommaso Volpe, Διευθύνων Σύμβουλος και Διευθυντής της ομάδας, Nissan Formula E Team: «Ήταν πραγματικά σημαντικό που συγκεντρώσαμε ένα καλό σύνολο βαθμών στην Diriyah για να ξεκινήσουμε τη σεζόν μας και να μείνουμε σε τροχιά για τους στόχους που έχουμε θέσει. Ήταν το τέλειο timing καθώς μπορέσαμε να μπούμε σε αυτό το διάλειμμα με θετική νοοτροπία και να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την βελτίωση. Μπορέσαμε να προσαρμόσουμε ορισμένους παράγοντες και είχαμε την ευκαιρία να εξελιχθούμε ως ομάδα. Η πίστα στο Σάο Πάολο είναι ανώμαλη και είναι πιθανό να είναι ζεστή, επομένως θα πρέπει να διαχειριστούμε τον τρόπο με τον οποίο αυτές οι συνθήκες θα επηρεάσουν την απόδοσή μας. Αλλά, γενικά, επιστρέφουμε με αυτοπεποίθηση, αλλά συνάμα προσεκτικοί, και έτοιμοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας».

Sacha Fenestraz, οδηγός, Nissan Formula E Team: «Είναι ένας μεγάλος αγώνας για μένα, το πιο κοντινό γεγονός στην Αργεντινή, οπότε είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα αγωνιστώ στο Σάο Πάολο. Δουλεύουμε σκληρά μετά την Ντιρίγια, ήταν ένα μεγάλο διάλειμμα, αλλά είμαστε έτοιμοι να μπούμε δυνατά  σε μια απαιτητική περίοδο τους επόμενους μήνες. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας από την άποψη της διαχείρισης ενέργειας, επομένως θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι με τη στρατηγική μας. Η στροφή 1 θα είναι το πιο πιθανό μέρος για προσπέραση, αλλά και η στροφή 4 θα είναι σημαντική. Η πίστα αυτή προσφέρεται για δυνατούς αγώνες, οπότε δεν μπορώ να περιμένω!».

Oliver Rowland, οδηγός, Nissan Formula E Team: «Η ομάδα αισθάνεται θετικά μετά την pole και το βάθρο στην Diriyah. Το να είμαστε σε θέση να αποδίδουμε καλά στο σύνολο ενός αγώνα είναι πολύ καλό σημάδι για εμάς. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε μόνο έναν αγώνα, επομένως πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είμαστε στην κορυφή της απόδοσής μας αμέσως, καθώς δεν έχουμε δεύτερη μέρα για να κάνουμε βελτιώσεις. Το slipstream θα είναι σημαντικό για τη διαχείριση ενέργειας, επομένως πρέπει να το παίξουμε καλά στρατηγικά και να εκτελέσουμε το σχέδιό μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button