ΑθλητικάΕνημέρωση

Τηλεφωνική συνομιλία Μελόνι με τον βασιλιά της Ιορδανίας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι είχε το βράδυ της Δευτέρας τηλεφωνική συνομιλία με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, με αντικείμενο συζήτησης την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης υπογραμμίζεται ότι «η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπενθύμισε τα συμπεράσματα της τηλεδιάσκεψης των ηγετών της ομάδας της G7 που πραγματοποιήθηκε χθες» και ότι «η συζήτηση των δύο ηγετών επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η Ιταλίδα πρωθυπουργός υπενθύμισε τη σημασία να τερματιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα και να συνεχιστούν οι προσπάθειες με στόχο την άμεση και βιώσιμη κατάπαυση του πυρός και την απελευθέρωση των ομήρων από τη Χαμάς.

«Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στη Γάζα, προσπάθεια στην οποία η Ιορδανία παίζει ρόλο κύριας σημασίας. Η Τζόρτζια Μελόνι επανάλαβε τη δέσμευση της Ιταλίας για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας», τονίζεται τέλος στην ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button