Επικαιρότητα

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην κερδίσει η Ρωσία αυτόν τον πόλεμο!» – Galaksias.com

«Δεν αποκλείεται» είπε ο Εμμανουέλ Μακρόν, απαντώντας στο ερώτημα για την αποστολή Δυτικών στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας. Το θέμα συζητήθηκε σε μια συγκέντρωση Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι, καθώς ο πόλεμος μπαίνει πλέον στον τρίτο χρόνο. Ο Μακρόν είπε μεταξύ άλλων ότι «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην μπορέσει η Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο» μετά τη συνάντηση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 Ευρωπαίοι αρχηγοί κρατών.

«Δεν υπάρχει συναίνεση σήμερα για την αποστολή στρατευμάτων επί τόπου με επίσημο, εγκεκριμένο τρόπο. Αλλά όσον αφορά τη δυναμική, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε ο Μακρόν σε συνέντευξη Τύπου στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Πρόεδρος της Πολωνίας Andrzej Duda καθώς και ηγέτες από τα βαλτικά έθνη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκπροσωπήθηκαν από τον διπλωμάτη τους για την Ευρώπη, Τζέιμς Ο’ Μπράιαν, και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Ντούντα είπε ότι η πιο έντονη συζήτηση αφορούσε το αν θα σταλούν στρατεύματα στην Ουκρανία και «δεν υπήρξε συμφωνία για το θέμα. Οι απόψεις διίστανται εδώ, αλλά δεν υπάρχουν τέτοιες αποφάσεις».
Ο πρόεδρος της Πολωνίας είπε ότι ελπίζει ότι «στο εγγύς μέλλον, θα μπορέσουμε από κοινού να προετοιμάσουμε σημαντικές αποστολές πυρομαχικών στην Ουκρανία. Αυτό είναι το πιο σημαντικό τώρα. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά χρειάζεται η Ουκρανία».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button