ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τουλάχιστον 32.414 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα – Galaksias Portal News

Τουλάχιστον 32.414 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας του παλαιστινιακού θύλακα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 81 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 93 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γάζα: Συνεχίζεται ο πόλεμος παρά την έκκληση του ΟΗΕ για «κατάπαυση του πυρός»

Οι αεροπορικές επιδρομές και οι μάχες συνεχίζονται σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας, παρότι εγκρίθηκε, για πρώτη φορά, χθες Δευτέρα απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών η οποία αξιώνει να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός» στον παλαιστινιακό θύλακα, που αντιμετωπίστηκε όμως με οργή από το Ισραήλ.

Νωρίς το πρωί αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για νέους βομβαρδισμούς κοντά στη Ράφα, στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας, πάνω στα κλειστά σύνορα με την Αίγυπτο, όπου έχουν βρει καταφύγιο σχεδόν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι, στη μεγάλη πλειονότητά τους εκτοπισμένοι από άλλους τομείς του θύλακα, που έχει μετατραπεί τους τελευταίους σχεδόν έξι μήνες θέατρο πολυαίμακτου πολέμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και τη Χαμάς.

Παράλληλα, συναγερμοί για την εκτόξευση ρουκετών ενεργοποιήθηκαν σε τομείς της ισραηλινής επικράτειας γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τον στρατό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χθες, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα αυτού του πολέμου, το ΣΑ του ΟΗΕ υιοθέτησε, με 14 ψήφους υπέρ και μια αποχή —αυτή των ΗΠΑ— απόφαση που ζητεί να κηρυχθεί «άμεση κατάπαυση του πυρός». Ιστορικός σύμμαχος και προστάτιδα δύναμη του Ισραήλ στα διεθνή φόρα, η Ουάσινγκτον εναντιωνόταν μέχρι χθες στη χρήση καν του όρου «κατάπαυση του πυρός» και πρόβαλε τρεις φορές βέτο σε κείμενο που τον περιείχαν.

Το κείμενο «απαιτεί άμεση κατάπαυση του πυρός κατά τον μήνα του Ραμαζανιού», που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, που θα πρέπει να οδηγήσει σε «διαρκή κατάπαυση του πυρός», καθώς και «άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Το να μην εφαρμοστεί αυτή η απόφαση θα ήταν «ασυγχώρητο», έκρινε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες μετά την έκβαση της ψηφοφορίας αυτής, που χαιρετίστηκε από πρακτικά όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button