Κόσμος

Ανακοίνωσε τον ετήσιο προϋπολογισμό εν μέσω προεκλογικής εκστρατείας – Galaksias.com

Τις φιλόδοξες οικονομικές του προτεραιότητες ανέδειξε κατά την παρουσίαση του ετήσιου προϋπολογισμού των ΗΠΑ, την Δευτέρα (11/3) ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, με την ελπίδα πως θα καταφέρει να πείσει τους ψηφοφόρους να του δώσουν μια δεύτερη «ευκαιρία» στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.  

Ο προϋπολογισμός ύψους 7,266 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που περιγράφεται από τον Λευκό Οίκο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της μεσαίας τάξης, με τον Αμερικανό πρόεδρο να προσπαθεί να πολώσει το κλίμα ενόψει εκλογών.

Οι βασικοί άξονες της πρότασης Μπάιντεν

  • Εξοικονομήσεις στην υγειονομική περίθαλψη
  • Ελάφρυνση του κόστος της παιδικής φροντίδας
  • Εκπτώσεις στον φόρο ιδιοκτησίας κατοικίας
  • Φορολογικές αλλαγές και μεγαλύτερη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων

«Ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει προτάσεις για μείωση του κόστους των καθημερινών αναγκών, χαμηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης και των τιμών των φαρμάκων, ενώ διευρύνει την πρόσβαση σε συνταγογραφούμενα φάρμακα», δήλωσε η Διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού, Σαλάντα Γιανγκ σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα (11/3), παρέχοντας όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την πρόταση του Αμερικανού προέδρου.

Ο προϋπολογισμός, σύμφωνα με το CNNi, περιλαμβάνει προτάσεις για αύξηση των επενδύσεων στην αμερικανική μεταποίηση, ενίσχυση της Κοινωνικής Ασφάλισης και του προγράμματος υγειονομικής περίθαλψης «Medicare» και μείωση του ελλείμματος, ενίσχυση των οικογενειών, σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.

Θα περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για την αύξηση των φόρων στις μεγάλες εταιρείες και την πρόταση ελάχιστου φόρου 25% στους δισεκατομμυριούχους, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως, ορισμένες από αυτές τις προτάσεις δεν είναι καινούριες, όπως ο ελάχιστος φόρος στους δισεκατομμυριούχους και η αύξηση των εταιρικών φορολογικών συντελεστών.

Ο προϋπολογισμός του προέδρου είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο ο Λευκός Οίκος μπορεί να χρησιμοποιήσει για να τονίσει τις νομοθετικές και πολιτικές προτεραιότητες του προέδρου ενόψει εκλογών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button