Υγεία & Διατροφή

Τι να κάνετε για να κρατήσετε τη γάτα σας υγιή – Galaksias Portal News

Ωστόσο η γάτα είναι πολύ καλή στο να κρύβει τον πόνο, με αποτέλεσμα πολλά προβλήματα υγείας να διαγιγνώσκονται με καθυστέρηση, και μετά από την εμφάνιση προχωρημένων συμπτωμάτων.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να κάνει ένας κηδεμόνας γάτας για να φροντίζει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά την υγεία και την ευημερία της χνουδωτής του φίλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας δούμε 5 από αυτά:

Ταΐζετέ την υψηλής ποιότητας τροφή

Η παχυσαρκία αποτελεί τον νούμερο ένα κίνδυνο για την υγεία μιας γάτας, κυρίως όσο μεγαλώνει σε ηλικία. Γι’ αυτόν τον λόγο είναι σημαντικό να φτιάξετε, σε συνεργασία με τον/την κτηνίατρό σας, ένα ολοκληρωμένο διατροφικό πλάνο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της γάτας σας (σύμφωνα με την ηλικία, τη φυλή, και την κατάσταση της υγείας της).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βεβαιωθείτε ότι πίνει αρκετό νερό

Οι γάτες είναι επιλεκτικές, και τείνουν να προτιμούν το τρεχούμενο νερό. Μπορείτε να ενθαρρύνετε το οικόσιτο αιλουροειδές σας να πίνει περισσότερο νερό αγοράζοντας ένα σιντριβάνι για γάτες, ή συμπληρώνοντας την ξηρά τροφή με υγρή.

Η υγρή τροφή αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό και έχει αποδειχθεί ότι βοηθά ιδιαίτερα στην ενυδάτωση του οργανισμού της γάτας, μειώνοντας ακόμα και τον κίνδυνο να εμφανίσει νόσο του κατώτερου ουροποιητικού ή των νεφρών.

Επιπλέον, αν παρατηρήσετε ότι η γάτα σας πίνει υπερβολικά πολύ νερό, αν δηλαδή της γεμίζετε το μπολάκι της και το τελειώνει μέσα στην ημέρα, επικοινωνήστε με τον/την κτηνίατρό σας για να αποκλείσετε πιθανά προβλήματα υγείας, όπως θυρεοειδική νόσο, διαβήτη, ή νεφροπάθειες.

Κρατήστε τη μέσα στο σπίτι

Είναι σίγουρο ότι οι γάτες που ζουν μέσα στο σπίτι έχουν πολύ μεγαλύτερο προσδόκιμο επιβίωσης από αυτές που ζουν έξω. Κρατώντας τη γάτα σας μέσα στο σπίτι μπορείτε να παρακολουθείτε καλύτερα αν πηγαίνει τουαλέτα, αν και τι τρώει και πίνει, και επομένως να γνωρίζετε περισσότερα πράγματα για την υγεία της.

Αποφεύγετε, ακόμα, να κολλήσει σοβαρές ασθένειες, να κλαπεί, να την χτυπήσει αυτοκίνητο, να την τραυματίσει ή ακόμα και να τη σκοτώσει κάποιο άλλο ζώο.

Μην παραλείπετε ποτέ τις προληπτικές εξετάσεις

Ένας ολοκληρωμένος έλεγχος τουλάχιστον μια φορά τον χρόνο θα σας βοηθήσει να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο και να προλάβετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας μπορεί να προκύψει στη γατούλα σας.

Ασφαλίστε την υγεία της γάτας σας

Με τα κτηνιατρικά έξοδα να γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα, και τις τσέπες μας να επιβαρύνονται όλο και περισσότερο καθημερινά από το αυξανόμενο κόστος ζωής, είναι σημαντικό να μπορείτε να καλύψετε ανά πάσα στιγμή τις απαραίτητες εξετάσεις ή άλλες κτηνιατρικές πράξεις που μπορεί να χρειαστεί η γάτα σας για να είναι καλά.

Πηγή: govastiletto.gr

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button