ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Όλες οι χώρες να δεσμευθούν για την εφαρμογή των κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας

Την ανάγκη να δεσμευθούν όλες οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ στην εφαρμογή των κυρώσεων που αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Ένωση εις βάρος της Ρωσίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που συγκλήθηκε εκτάκτως, μέσω τηλεδιάσκεψης, και στην οποία συμμετείχαν επίσης η Σουηδία, η Φινλανδία και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί.

Επίσης, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ανάγκη σταδιακής απεξάρτησης από το ρωσικό φυσικό αέριο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι η ρωσική επιθετικότητα στην Ουκρανία ανέδειξε την ανάγκη της ευρωπαϊκής στρατηγικής αυτονομίας και της ενίσχυσης του ευρωπαϊκού πυλώνα ασφαλείας του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το πρωθυπουργικό Γραφείο, σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν να συζητηθούν οι εξελίξεις μετά την ένοπλη, απρόκλητη και κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger