ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης στο υπουργικό: Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα – Το κράτος είναι «παρών»

«Είχαμε έναν εξαιρετικά δύσκολο Ιούνιο» τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα πύρινα μέτωπα που ξέσπασαν πρόσφατα ανά την επικράτεια. 

Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα, το κράτος είναι «παρών» από την πρώτη στιγμή σε όλη την επικράτεια, τόνισε στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο ο Πρωθυπουργός.

«Η μάχη θα διαρκέσει, μπαίνουμε στον σκληρό πυρήνα της αντιπυρικής περιόδου Δεν θα κερδηθεί χωρίς τη συνδρομή των πολιτών, ιδίως στο επίπεδο της πρόληψης», πρόσθεσε.

«Εφιστώ την προσοχή όλων μας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας»

«Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας και αυτό επιβάλει τον καλύτερο δυνατό συντονισμό όλων των αρμοδίων», σημείωσε.

«Μέχρι τώρα είδαμε έναν πολύ καλύτερο συντονισμό και έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι ζημιές ήταν περιορισμένες σε σχέση με το μέγεθος της απειλής τις τελευταίες ημέρες.

Παράταση στην προθεσμία για τον καθαρισμό των οικοπέδων

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην παράταση της προθεσμίας για τον καθαρισμό των οικοπέδων, σημειώνοντας πως το μέτρο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας. «Πάνω από 500.000 οικόπεδα έχουν δηλωθεί στη σχετική πλατφόρμα», υπογράμμισε.

Επιτάχυνση διαδικασιών του ΑΣΕΠ

«Στόχος μας είναι η επιτάχυνση των διαδικασιών του ΑΣΕΠ αλλά και η επιτάχυνση των διορισμών», ανέφερε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός.

«Έχουμε εντοπίσει τις παθογένειες, διαδικασίες περίπλοκες που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες. Θα υπάρξουν μία σειρά από παρεμβάσεις για να ξεπεραστούν τα εμπόδια για να αναλάβει κάποιος τα καθήκοντά του στο Δημόσιο. Θέλουμε όλα να γίνονται πιο σύντομα. Οι υποψήφιοι θα δηλώνουν εξαρχής τη θέση που επιθυμούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως ο έλεγχος των δικαιολογητικών θα γίνεται ψηφιακά.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button