ΕνημέρωσηΠολιτική

Μητσοτάκης στο «Economist»: Δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές – Θα γίνουν το 2027

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρώην πρωθυπουργό της Ιταλίας και πρόεδρο του Ινστιτούτου Jacques Delors Ενρίκο Λέτα στο πλαίσιο του 28ου ετήσιου συνεδρίου «Economist Government Roundtable» με τίτλο με τίτλο «Διασχίζοντας τις συγκρούσεις σε αναζήτηση ευκαιριών | Γεωπολιτική • Περιβάλλον • Τεχνολογία».

«Το ένα συμπέρασμα είναι ότι η Ν.Δ. παρέμεινε η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, το δεύτερο ή τρίτο μεγαλύτερο κόμμα στην Κεντροδεξιά ποσοστιαία στην Ευρώπη», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας για ττις ευρωπαϊκές εξελίξεις και τις εκλογές στη Γαλλία.

Αναφερόμενος σε μια πιθανή δημοσιονομική κρίση ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε πως «την Ελλάδα δεν την αφορά, η Ελλάδα είναι πυλώνας της δημοσιονομικής σταθερότητας».

«Υπήρχε κάποια κόπωση λόγω τω συνεχόμενων εκλογών. Είχαμε πολύ υψηλή αποχή, αλλά και οι πολίτες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τις ευρωπαϊκές εκλογές για να μας στείλουν ένα μήνυμα ανησυχίας», πρόσθεσε.

«Τα επόμενα χρόνια πρέπει να έχουν ως στόχο να συγκλίνουμε με την Ευρώπη και έχουμε τρία χρόνια στην θητεία μας, δεν θα υπάρξουν πρόωρες εκλογές. Οι εκλογές θα λάβουν χώρα το 2027».

«Ήμουν επίσης σαφής στην πρώτη μου θητεία, παρά τις πολλές ερωτήσεις που υπήρξαν. Διαψεύστηκαν, θα διαψευστούν ξανά. Και θα κριθούμε στην ολότητα μας από ότι κάναμε στην δεύτερη θητεία μας» σημείωσε ακόμα ο πρωθυπουργός.

Δείτε τη συζήτηση:

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button