ΕνημέρωσηΠολιτική

Οι αδελφές Σπανομάρκου στρέφουν τα διεθνή κινηματογραφικά φώτα στη Ρόδο

Το νησί της Ρόδου φαίνεται να αποτελεί το νέο προορισμό του Αμερικανικού κινηματογράφου, καθώς οι διεθνώς διακεκριμένες συνθέτριες και παραγωγοί Ιωάννα και Αρετή Σπανομάρκου και ο βραβευμένος σκηνοθέτης Αντώνης Σωτηρόπουλος εντοπίστηκαν στα γραφικά τοπία του νησιού πραγματοποιώντας τις προετοιμασίες της νέας τους ταινίας.

Η επίσκεψή τους στον τόπο αυτό έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον και ανυπομονησία στους λάτρεις του κινηματογράφου, αφήνοντας ανοικτό το ερώτημα για το τι επιφυλάσσει η μεγάλη οθόνη για τη Ρόδο. Ο σκηνοθέτης Αντώνης Σωτηρόπουλος που είναι ένας από τους ελάχιστους Έλληνες σκηνοθέτες με παρουσία στο Netflix, κέρδισε την εμπιστοσύνη των Αμερικανών παραγωγών με το χαρακτηριστικό κινηματογραφικό του ύφος και την αισθητική λεπτομέρεια στα πλάνα του, τα οποία διατηρεί ακόμα και στα τηλεοπτικά του εγχειρήματα (Παγιδευμένοι), δεν σταμάτησε να καταγράφει με τον φακό του εικόνες από συγκεκριμένες τοποθεσίες στην παλιά πόλη της Ρόδου, ενώ αργότερα σε άλλο σημείο του νησιού τον προσέγγισαν αρκετοί κάτοικοι που τον αναγνώρισαν όταν έπαιρνε πλάνα με το drone του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ενδιαφέρον αυξάνεται ακόμα περισσότερο με τις πληροφορίες από την παραγωγή περί συμμετοχής ηθοποιών από το Χόλιγουντ στο καστ της ταινίας, που πρόκειται να περπατήσουν στα σοκάκια της παλιάς πόλης της Ρόδου για τις ανάγκες των κινηματογραφικών γυρισμάτων.

Εδώ και χρόνια οι αδελφές Σπανομάρκου εργάζονται αθόρυβα αλλά αποτελεσματικά, στην προσπάθεια προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών τη χώρα μας, καθώς είναι γνωστό πως ως διακεκριμένες μουσικοσυνθέτριες και μέλη της επιτροπής ψηφοφορίας των βραβείων Grammy, έχουν πλέον αποκτήσει πολυετείς επαφές και διασυνδέσεις στην Καλιφόρνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί θυμούνται τα βραβεία που έχουν κερδίσει στην πόλη των Αγγέλων τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και τη συμμετοχή τους σε soundtrack ξένων ταινιών και σειρών του Netflix και AppleTV+ (Greed, Ted Lasso), που σταδιακά τους άνοιξαν ένα παράθυρο ευκαιρίας στον τομέα του κινηματογράφου με τις γνωριμίες που ανέπτυξαν επί σειρά ετών.

Πιστές στο όραμα τους να βάλουν και πάλι την χώρα μας στο βάθρο που της αξίζει, σύστησαν τη Ρόδο ως τον τόπο όπου θα αναπτυχθεί η πλοκή της ταινίας, με στόχο την ανάδειξη της μοναδικής ιστορίας και των αρχαιολογικών μνημείων της χώρας. Συγκεκριμένα τα μνημεία του νησιού φαίνεται να αποτελούν έμπνευση για μία μεγαλόπρεπη κινηματογραφική παραγωγή που θα ταξιδέψει το κοινό σε νέα μονοπάτια και εμπειρίες.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης η προσφορά του οργανισμού ΠΡΟΤΟΥΡ, ο οποίος στηρίζει πλήρως αυτήν την κινηματογραφική πρωτοβουλία, αναδεικνύοντας έτσι την αξία και τη μοναδικότητα της Ρόδου ως έναν από τους πιο ελκυστικούς κινηματογραφικούς προορισμούς, που αναμφισβήτητα θα φέρει ισχυρό τουριστικό αντίκτυπο. Ο Διονύσης Τσιλιγκίρης, πρεσβεύοντας τη Ροδιακή φιλοξενία, οδήγησε τους παραγωγούς και τον σκηνοθέτη στα σημεία ενδιαφέροντος με βάση το σενάριο της ταινίας, ενώ το κλιμάκιο συνοδευόταν από τον γνωστό επιχειρηματία της περιοχής Γιώργο Μαντάλη.

Καθώς η προετοιμασία της ταινίας συνεχίζεται στο νησί, αναμένεται να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button