Επικαιρότητα

Μια χρονιά υψηλών κερδών για την τουριστική βιομηχανία – Ειδήσεις

Τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν… χρονιά- “χρυσωρυχείο”

Θυμάστε το κρεσέντο γκρίνιας και μίρλας από τους τουριστικούς παράγοντες (ξενοδόχους και πράκτορες κατά κύριο λόγο) μέχρι τον Ιούλιο, ότι δεν πάει καλά η χρονιά, δε βγάζουμε πολλά λεφτά, δεν πάει καλά ο τουρισμός κι άλλα τέτοια γραφικά και μάλλον ψεκασμένα.

Τώρα που ολοκληρώθηκε η σεζόν, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν… χρονιά- “χρυσωρυχείο”. Για τα “επίσημα” μένει να δούμε τον απολογισμό της ΤτΕ για τα τουριστικά έσοδα που θα βγει στο τέλος της χρονιάς, ωστόσο είναι ηλίου φαεινότερο ότι η χρονιά δεν ήταν απλώς “καλή”, αλλά εξαιρετική. Τα έσοδα ξεπέρασαν κατά πολύ αυτά της “χρυσής” χρονιάς του 2019 (και για την Κρήτη, του 2018), όλα τα νούμερα ευημέρησαν, οι επιχειρήσεις έβγαλαν τρελό χρήμα, βοηθούντος και του γεγονότος ότι οι τιμές τους βρίσκονται πλέον… στα ύψη!

Βεβαίως είναι πάγια η συνήθεια των επιχειρηματιών του χώρου να κάνουν τους… ψόφιους κοριούς, διότι όταν πανηγυρίζουν δημοσίως, δεν μπορούν μετά να κλαίγονται στους εργαζομένους τους ότι «δε βγαίνω, μάνα μ’, πρέπει να δουλεύεις 12ωρα 30ήμερα για να κάνουμε δουλειά».

Σε κάθε περίπτωση, τα νούμερα δεν ψεύδονται. Οι άνθρωποι πάλι, ιδιαίτερα όταν είναι θέμα συμφέροντος, πολύ.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button