Τρόπος Ζωής

«Η Ελλάδα όταν είναι ενωμένη μπορεί να κάνει πολλά πράγματα» – Galaksias Portal News

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών στη συνέντευξη Τύπου μετά την αναμέτρηση της Εθνικής Ανδρών με την Τσεχία (72-64) στο ΣΕΦ, για τα προκριματικά του Eurobasket 2025.

Αναλυτικά:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βασίλης Σπανούλης (προπονητής Εθνικής Ανδρών): «Συγχαρητήρια στην Εθνική μας ομάδα σε αυτή τη νέα αρχή που κάνουμε για αυτή τη διετία. Μπράβο και στην Τσεχία, που είναι καλή ομάδα, παίζουν πολλά χρόνια μαζί και είναι δύσκολος αντίπαλος. Είμαι περήφανος για τους παίκτες, παίξαμε καταπληκτική άμυνα, πετύχαμε 21 πόντους στον αιφνιδιασμό και αυτό είναι το στυλ που μας αρέσει να παίζουμε. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν νευρικοί, δεν κυκλοφορήσαμε καλά την μπάλα και δεν τιμωρήσαμε την άμυνα των Τσέχων. Ήταν λογικό γιατί όλα τα παιδιά είχαν μεγάλη διάθεση να παίξουν καλά, αλλά αυτό κάποιες φορές οδηγεί σε λάθος αποφάσεις. Στο δεύτερο ημίχρονο πήραμε καλύτερες αποφάσεις, παίξαμε την ίδια ή και καλύτερη άμυνα και πήραμε τη νίκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Η Ελλάδα όταν είναι ενωμένη μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Είμαι περήφανος για την πρώτη μας νίκη.

Εκπροσώπησα τη χώρα για πολλά χρόνια, από νεαρή ηλικία, ακόμη κι αν ήμουν τραυματίας ή κουρασμένος. Όταν σε καλεί η Εθνική ομάδα, δεν μπορείς να πεις όχι. Είμαστε περήφανοι που είμαστε Έλληνες και με την ψυχή μας μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε αντίπαλο. Όλους αυτούς τους μήνες προσπαθούσα να σχεδιάσω στο μυαλό μου πώς θα παίξουμε και ποιους παίκτες θα καλέσω. Όσο είμαι προπονητής, η πόρτα θα είναι ανοιχτή για όλους. Πρέπει να ακολουθήσουμε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία και είμαι χαρούμενος που παίζουμε με τα χαρακτηριστικά που τους ταιριάζουν. Θεωρώ ότι αυτή η γενιά μπορεί να κάνει κάτι μεγάλο, όχι μόνο για τους εαυτούς τους, αλλά και για τις επόμενες γενιές».

Τόμας Ουόκαπ (παίκτης Εθνικής Ανδρών): «Είμαι πολύ χαρούμενος για τη νίκη σε αυτή την υπέροχη ατμόσφαιρα και που είμαι μέλος αυτής της προσπάθειας. Χαίρομαι και για την πρώτη νίκη του προπονητή μας. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε λάθη, είχαμε κακές αποφάσεις, αλλά καταφέραμε να το ελέγξουμε με την πάροδο του χρόνου. Η διάθεση ήταν όμως εκεί από το πρώτο λεπτό, θέλαμε να δείξουμε πως αρχίζουμε κάτι καλό. Ήταν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα σε μια νέα προσπάθεια. Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για το διαβατήριο, είναι κάτι που το σέβομαι και προσπαθώ να εκπροσωπώ τη χώρα με τον καλύτερο τρόπο. Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι διαφορετική από τα παιχνίδια του Ολυμπιακού, νιώθεις ότι δεν εκπροσωπείς κάποια εκατομμύρια οπαδούς, αλλά όλους τους Έλληνες, δέκα εκατομμύρια ανθρώπους. Θέλουμε να κάνουμε περήφανη τη χώρα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ντιέγκο Οκάμπο (προπονητής Τσεχίας): «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου γιατί έκαναν καλή προσπάθεια. Ήρθαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και το κάναμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε. Χάσαμε λίγο τον έλεγχο του αγώνα, η Ελλάδα είχε πολλά κλεψίματα και εμείς πολλά λάθη. Δεν κρίθηκε στα ποσοστά ευστοχίας το παιχνίδι, γιατί ήταν παρόμοια, αλλά η ελληνική ομάδα πέτυχε πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό».

Οντρέι Μπάλβιν (παίκτης Τσεχίας): «Ήταν ένα καλό παιχνίδι για τις δύο ομάδες, θεωρώ πως αξίζουν και οι δύο ομάδες να προκριθούν. Τέτοια παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Για μας το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν τα λάθη, ενώ χάσαμε και κάποια ριμπάουντ από τα οποία ήρθαν πόντοι για την Ελλάδα. Κάναμε επίσης κάποια ανόητα φάουλ, όπως στην τελευταία επίθεση, αν και έπρεπε να παίξουμε για τη διαφορά. Πάντως δείξαμε ότι είμαστε μια σοβαρή ομάδα».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button