ΑθλητικάΕνημέρωση

Rokon – Μια μοναδική 2×2 μοτοσυκλέτα – Galaksias Portal News

Τα αυτοκίνητα 4×4 (με κίνηση και στους τέσσερεις τροχούς) είναι αρκετά συνηθισμένα αλλά η μοναδική εταιρεία που παράγει σήμερα μοτοσυκλέτες με κίνηση και τους δυο τροχούς, έστω σε μικρές ποσότητες, είναι η Αμερικανική Rokon.

Κατά καιρούς έχουμε δει πρωτότυπα μοντέλα με κίνηση και στους δυο τροχούς και η Yamaha σε συνεργασία με την Ohlins είχε παρουσιάσει – και έβαλε σε περιορισμένη παραγωγή – πριν από μερικά χρόνια την καθαρόαιμη Eduro WR450F 2-Track.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αλλά ο μοναδικός κατασκευαστής που παράγει σταθερά μοτοσυκλέτες 2×2 (με κίνηση και στους δυο τροχούς) είναι η Rokon, που διαθέτει το μοναδικά 2×2 δίκυκλά της σχεδόν απαράλλαχτα από το 1963.

Η κατασκευή των 2×2 μοτοσυκλετών της Rokon τους είναι απλή και σε μεγάλο βαθμό παραμένει ίδια με αυτή του πρώτου μοντέλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κινητήρας είναι ένα βασικός “στατικός” κινητήρας γενικής χρήσης της Kohler με απόδοση 7 ίππων, σαν αυτούς που κινούν αντλίες νερού για άρδευση.

Η μετάδοση είναι αυτόματη με ιμάντα και τροχαλίες μεταβλητής διαμέτρου CVT, όπως στα περισσότερα σκούτερ, και η μετάδοση στον εμπρός τροχό γίνεται με ένα σύστημα που συνδυάζει άξονες και αλυσίδα.

Πίσω ανάρτηση δεν υπάρχει και η μικρής διαδρομής εμπρός ανάρτηση είναι με ψαλίδι και δυο αμορτισέρ, ουσιαστικά για την απόσβεση των ανωμαλιών του εδάφους φροντίζουν οι τροχοί με τα μεγάλα και χαμηλής πίεσης ελαστικά.

Τo κύριο πλεονέκτημα των Rokon δεν είναι η ταχύτητα ή οι εκτός δρόμου επιδόσεις άλλα το ότι ακόμα και ένας λιγότερο έμπειρος αναβάτης μπορεί να κινηθεί σε εδάφη που θα δυσκόλευαν ακόμα και ένα έμπειρο αναβάτη με μια μοτοσυκλέτα με κίνηση μόνο στον πίσω τροχό.

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button